Mam taki problem moj kmg-1 35KW z perfect T spala mi jakies 60 kg na dobe, ogrzewam jakies 170 m jeszcze nie ocieplone, dom jest nowy jeszcze nie zamieszkany, rozumiem ze nowy dom "bieze" wiecej ale wydaje mi sie ze 60 kg prz takiej temp to zaduzo, szczegolnie ze pale nim prawie 2 tygodnie, pale ekogroszkiem niby z juliana ale badziewie jakies, pelno opoki po spaleniu i do tego mokry jak cholera. moje ustawienia to, te najwazniejsze:
temp zadana 60stopni, zawor czterdrogowy
6. powietrze -30%
5. moc kotla 56%
9. temp. zalaczania pompy co 48 stopni
10 zakres regul. 5
16. max przerwa 1400s
17. min przerwa 20 s
i tak sprawdzajac po przez klawisz informacji peic pracuje tak w momencie dojscia do temp. zadanej czas przerwy 150 sek czas podawania 58 sek. I tak jesli wydluze mu min. przerwe do 30 sek to czas przerwy wydluza sie do 200 sek i przez dobe spalil mi tyko 45 kg:-) i tak zastanawiam sie teraz czy wydluzyc mu min przerwe do 40 sek. czy wydlzyc mu max przerwe np do 1500 sek, z tego co slyszalem ta przerwa podawania powinna przy tem zadanej oscylowac w granicach 300 sek zeby palil odpowiednio, chcialbym poprostu zeby spalal mi te 30 kg na dobe, poradzcie cos, z gory dzieki.