331
331
331
317
305
332
317
305
Strefa ekspertów HVACR

kocioł Witkowski

Witam.Mam zamiar kupic witka moc 15kw powierzchnia 120 m2 ocieplony dom stare budownictwo ,Skromne zapytanie ile taki piec spala m-mc średnio ekogroszku pzdr włodek

Spalanie eko groszku w kotle Witkowskiego EKW RAPS PLUS 22kW dom 120mkw/400m3 - kubatura, przewymiarowana instalacja CO (kaloryferów jest na dom 250mkw), 50mkw podłogówki, z 2 sezonów :
1. Okres bez zaworu 4d w instalacji: 17 kG/24h - okres grzewczy 240 dni.
2. Okres z zaworem 4d w instalacji: 13 kG/24h - bieżący okres grzewczy.

witam czy nadal jestes zadowolony z kotła od Witkowskiego? pozdrawiam

Akurat w kwestii zakupu dobrego i wydajnego kotła,to będziemy w stanie doradzić,pomóc na forum- zerknij na PleszewskieKotly.pl zajmujemy się tym na co dzień i możesz liczyć na naszą fachowa obsługę.

Dobra firma, ale powinni ceny trochę obniżyć, są jednak tańsi producenci

Według mnie piece może i faktycznie dobre, ale ceny mogłyby być trochę niższe.

Mam podobny kocioł od Witkowskich i myślę że warto w niego zainwestować. Kocioł jest na pellet, bardzo wydajny. Obsługa wszystko ustawiła tak jak chciałem. Co do obsługi to widać że fachowcy.

Również zastanawiałem się nad kotłem jaki wybrać , miałem okazję odwiedzić kilka firm z regionu Pleszewa i powiem wprost - jedyna firma która produkuje kotły na najwyższym poziomie to kotłospaw. Pracownicy mają wiedzę na temat produktów oraz zasady ich dzialania. Jestem bardzo zadowolony - kotłospaw oferuje wysoką jakość w przystępnej cenie.

Nie polecamy , niestety nie odpowiadają za swoje produkty (brak serwisu)

W celu poprawienia jakości naszych usług korzystamy z plików cookies. Zgodę możesz udzielić poprzez zamknięcie tego komunikatu. Jeśli nie wyrażasz zgody na przechowywanie na Twoim urządzeniu końcowym plików cookies konieczne jest dokonanie zmian w ustawieniach Twojej przeglądarki. Więcej informacji na temat plików cookies i ochrony danych osobowych znajdziesz w Polityce prywatności.