339
341
317
342
305
Strefa ekspertów HVACR

kocioł pulsacyjny

Na targach budowlanych "WROBUD 2006" we Wrocławiu widziałem kocioł kondensacyjny ze spalaniem PULSACYJNYM firmy francuskiej AUER. Przedstawiciel demonstrował taki rozmontowany kocioł w celu przedstawienia jego działania(muszę przyznać że po kilkuletniej pracy tylko jeden z elementów miał delikatne przebarwienia od temperatury). Jak dla mnie jest to rozwiązanie bardzo proste. według ulotki mieszanka gaz-powietrze jest wtłaczana do komory spalania i zaczyna się mikro-spalanie wszystko w 115 mikro-odpaleń na sekundę.
Jestem zainteresowany i choć kocioł jaki mi potrzebny kosztuje 9700 = 7%Vat to ze względu na jego bezawaryjność (co jakiś czas wymiana dyszy - można to zrobić nawet samemu)i prostotę obsługi (dwa przyciski) chybą się zdecyduję.
Firma ma 100-letnią tradycję.
Co Wy na to?

A my na to jak na lato.... Chcesz to kupujesz!

W celu poprawienia jakości naszych usług korzystamy z plików cookies. Zgodę możesz udzielić poprzez zamknięcie tego komunikatu. Jeśli nie wyrażasz zgody na przechowywanie na Twoim urządzeniu końcowym plików cookies konieczne jest dokonanie zmian w ustawieniach Twojej przeglądarki. Więcej informacji na temat plików cookies i ochrony danych osobowych znajdziesz w Polityce prywatności.