331
331
331
330
330
330
305
317
332
305
317
Strefa ekspertów HVACR

czy warto kupić palnik retortowy?

Witam,
zastanawiam się nad kupnem kotła bezobsługowego ze względu na to, że sam jestem często po za domem, a żona nie poradziłaby sobie z paleniskiem. Moją uwagę zwróciły kotły z palnikami, szczególnie z palnikiem retortowym. Interesujący jest model APRQ od firmy Witkowski. Ma ktoś może doświadczenie z takimi palnikami?

Ja mogę trochę powiedzieć o modelu APR, czyli o palniku rynnowym. Powinieneś się również zastanowić nad tym modelem,. Moja opinia o palniku rynnowym od firmy Witkowski, na 4. Na plus: Cicha praca, dobrze dopala, nie trzeba często czyścić, praktycznie nie zrywa zawleczek. Na minus: cena- mogłaby być trochę niższa, a do tego palnik jeszcze dobrze nie znany na rynku.

Ale tak w ostatecznym rozrachunku to jesteś zadowolony z tego modelu od firmy Witkowski? Jak patrzyłem to cenowo jest podobnie jak u innych firm, a jednak mają dobrą renomę wśród producentów kotłów grzewczych.

Jasne, jestem zadowolony, w przeciwnym razie bym im pewnie zwrócił ten palnik. Po prostu jestem może trochę krytyczny i doszukuję się wad produktu, ale tak ogólnie to świetny palnik. Jak rozmawiałem ze znajomymi to mają duże problemy z dopalaniem pelletu czy eko groszku, szczególnie, gdy jest gorszej jakości. W modelu APR nie ma z tym kłopotu, a do tego nie brudzi mocno.

Dzięki Meteo za szczegółowe przedstawienie tego palnika. Już tydzień temu się skontaktowałem z firmą Witkowski i na dniach powinienem dostać już ten palnik. Mam nadzieję, że u mnie również będzie się sprawował bardzo dobrze.

również mam ten palnik, dla mnie największa zaleta to to, że nie trzeba go często czyścić, no i praca jest naprawdę cicha, a mam porównanie. od nowości nic się z nim nie dzieje, żadnych problemów. rodzice mają z tej firmy także kocioł, i również, zero problemów.

Mam pytanie do użytkowników palnika APR - na ile jest skuteczny przy paleniu ekogroszkiem? Bo przeglądałem ofertę palników tej firmy i widziałem jeszcze inne modele i pisze że też do ekogroszku (np APRQ) i nie wiem na co zwracać uwagę przy wyborze i na co sie konkretnie zdecydować

Moim zdaniem warto także zastanowić się nad ogrzewaniem podłogowym ponieważ jest to bardzo skuteczne i zarazem wygodne rozwiązanie,,akurat tym się zajmujemy więc chętnie pomożemy i doradzimy podczas wyboru,

www.Spednet.pl- pompy ciepla

W celu poprawienia jakości naszych usług korzystamy z plików cookies. Zgodę możesz udzielić poprzez zamknięcie tego komunikatu. Jeśli nie wyrażasz zgody na przechowywanie na Twoim urządzeniu końcowym plików cookies konieczne jest dokonanie zmian w ustawieniach Twojej przeglądarki. Więcej informacji na temat plików cookies i ochrony danych osobowych znajdziesz w Polityce prywatności.