RE harnaś
Przy włączaniu zasilania mogą zdarzyć się przepięcia, chwilowy za duży prąd w instalacji. To, że budynek jest teoretycznie chroniony to nie znaczy, że nie przepuści wyższego napięcia. W taki właśnie sposób spaliłem zasilacz do anteny obrotowej oraz sterownik pieca. Wyobraźmy sobie sytuację -15 i chwilowe przepięcia po czym palimy sterownik. Czas otrzymania nowego to około tydzień. Przez ten tydzień bez sterowania nie działają pompy itp. Jak myślisz jak szybko wychłodzi się budynek. UPS, który kupiłem nie służy podtrzymaniu ale chciałem aby eliminował przepięcia, a że podtrzyma mi przez około 30 minut to inna bajka. U mnie na wiosce energetyka uwielbia wyłączać prąd. Wiatr, deszcz, śnieg, słońce itp dla mojej energetyki (Oborniki Śląskie) zawsze znajdzie się powód do wyłączenia zasilania. Napisałem Wam o tym UPS dlatego, że ja już go sprawdziłem i wiem, że działa prawidłowo. Żar może i przetrzyma 8h ale pamiętaj, że jeżeli masz ustawiony parametr detekcji paliwa to nie sądzę aby na 8h tylko szybciej i co jak detekcja wyłączy Ci piec?
P.S. W moim sterowniku kombinacja 4096 zadziałała. Fuzzy Logic muszę przyznać ładnie pracuje, Choć zapotrzebowanie na eko jest takie same jak w Standardowym z tą różnicą, że w standardzie masz określone czasy a tu są zmienne w zależności od temperatury.