ja dostałem widocznie na sklepie coś nie tak
ja dostałem widocznie na sklepie coś nie tak
czas podawania 14
czas przerwy podawania 45
podtrzymanie 10 min
temp na kotle 57 stopni
nadmuch ustawi na 50 % i przesłona na dolocie w połowie
powinni chodzi
lepiej kup sobie defro.
Witam mam taki problem z piecem defro 25kw Optima komfort plus nowa linia. niby to mercedes ale mam już jego dosyc palę dobrym węglem wystarcza mi węgła tylko na 3 godz i jest to trochę uciazliwe powieszchnia do ogrzania 200m grzejniki żeliwne . na scianach i górnej częsci pieca robi się taki osad wygłada to jak smoł, a na piecu jest ustawione 60"c. ten piec ma funkce PID. prosze o rade co zrobic by mi piec dłuzej trzymał górne spalanie nic nie daje i żeby nie było tego osadu. komin ma dobry ciąg.
witam znalazłem przyczyne szybkiego spalania i osadzania sie sadzy i kotle. rozpalilem innym sposobem od góry spalnie dużo mniejsze węgla teraz piec trzyma 15godz i nie osadza się ten syf w piecu. polecam palenie w tym piecu od góry to trochę bardziej uciązliwe ale w przecinym razie to pochłanianiacz węgla.
Witam mam pytanie do użytkowników DEFRO AKM 2 jakie są wasze opinie na temat tego pieca , ja obecnie jestem na etapie zakupu pieca i sam już nie wiem jaki wybrać najbardziej pasował by mi właśnie DEFRO AKM 2 Linia Lux nie wiem jeszcze czy 17 KW czy 22 KW kieruje się głównie tym ze jest z szuflada tłokową ma dodatkowy ruszt wodny ( i tu nie wiem czy jest to zaleta czy wada) jest to dokładnie taki piec http://www.defro.pl/...km/defro-akm-ii do ogrzania będzie nowo wybudowany dom wg. projektu http://extradom.pl/p...ktor-g2-WRW1038 . Ściany wykonane są z bloczka typu suporeks 24 cm + styropian 12 cm ,okna trzy szybowe przenikalność ciepła 0,6 ,podasze ocieplone wełna mineralna 25 cm . W projekcie podana jest powierzchnia użytkowa 136 m2 ,a po zliczeniu wszystkich pomieszczeń wychodzi mi 174 m2 do ogrzania + zbiornik ciepłej wody 250 l (pionowy) i 4 obwody podłogówki . Jakiej mocy kupić piec ? czy AKM II 17 KW nie będzie za mały czy może lepiej AKM II 22KW Czy może wogóle jakiś inny piec z podajnikiem ?
Zastanawiam się jeszcze nad tym modelem 19 KW http://www.defro.pl/...o/defro-eko-uni i po przeczytaniu opinii na temat AKM 2 to chyba bardziej juz jestem zdecydowany na ECO UNI 19 KW z rusztem żeliwnym .Proszę o poradę i doradzenie odpowiedniego pieca .
Pozdrawiam bin79
także posiadam kocioł akm II 22kw . pale od listopada. z początku było ok , od 2 tyg. zaczol wywalac mi błąd hallotronu. tydzień temu był serwisant wymienił sterownik i blachę jed paleniskiem i powiem że teraz smiga aż miło patrzec.. dodam że dom nowy 150m2 jeszcze nie ocieplony. temp 21- 22 st.
czy ktoś z was użytkuje piec DEFRO DUO UNI? jakie są wasze oświadzczenia z tymi piecem, jak się sprawuje ruszt wodny - czy jest prawdą że przez niego kocioł tak bardzo się zanieczyszcza w środku? jak się sprawuje palnik rynnowy?? = proszę o porady ponieważ stoję przed wyborem pieca
prosze o pomoc co zrobic by ten piec tak nie smolil cale drzwi maosmolone ze az strach go dotknac az ta smola z niego kapie takze komora pieca jest osmolona moze kupic jakis srodek nie rozumiem ze ktos pisze ze go czysci raz na pol roku
jeśli macie problem z gotującą się wodą w ruszcie to trzeba tył kotła unieść lekko do góry
Witam. czy ktos z Was jest uzytkownikiem pieca defro reflex eko duo.Jakie sa Wasze opinie.
wszystko zalerzy od obslugi i instalacji i zapotrzebowania ciepla dla domu
Mam drugą zimę kocioł Optima Komfort Plus palenia 8 miesiecy i popsuły sie drzwiczki weglowe dziadostwo i wiecej nic nie polecam nikomu kotłów Defro. Żałuje że go kupiłem.
Witam.Nasz serwis stara się pomóc każdemu z użytkowników.Proszę przesłać swoje dane na adres serwis@defro.pl postaram się Panu pomóc .Nie znam dokładnie dlaczego uszkodziły się Pańskie drzwiczki i czy kontaktował się Pan z naszym serwisem.Myślę ,że po złożeniu reklamacji sprawa zostanie pozytywnie.Pozdrawiam.Mariusz
dzis zapalilam kolejny raz kupilam ekogroszek ecoret i zobaczymy jak pojdzie z poczatku namowiono mnie na mial ale wiem ze to sie nie sprawdza poniewaz zostaja strrrrraszne spieki i ciezko osiagnac temperature zadana zobaczymy jak bedzie z ecoretem bede zdawac relacje
Tematy na forum