Monoblok to urządzenie, które znajdzie zastosowanie w komorach chłodniczych i mroźnych, w których schładzane są towary przeznaczone do spożycia lub produkty przemysłowe. Jest dedykowany do pomieszczeń o pojemności nie przekraczającej 30m3 oraz jednej strefie temperatury. Będzie przydatny w sklepach spożywczych, zakładach mięsnych, cukierniach, pizzeriach, restauracjach, hotelach czy aptekach. Dzięki kompaktowej obudowie, w której umieszczone są skraplacz, parownik oraz sprężarka, można zamontować go niemal w dowolnym miejscu na ścianach lub dachu komory. Monoblok chłodniczy jest szybki w instalacji i wygodny w bieżącej eksploatacji. Charakteryzuje się szerokim zakresem możliwej mocy oraz przydatnością do pracy w niskich, średnich lub wielowartościowych temperaturach – zależnie od wybranego modelu. Jest wyposażany w hermetyczną lub pół-hermetyczną sprężarkę oraz elektroniczne sterowanie z opcją ręcznego panelu. Dostępny w wersji handlowej lub przemysłowej, jest łatwy w dopasowaniu do potrzeb inwestora.
Co to jest freecooling, jakie jest jego zastosowanie i jak wygląda ...
Standardowe wymogi w zakresie kontroli szczelności w odniesieniu do...
Jak we właściwy sposób dobrać agregat chłodniczy do samochodu?