Kaszunio@vp.pl dotarły do ciebie zdjęcia: "Czadowy dom" i jak wygląda moje kolejne szczęście oglądania korporacyjnego idioty z wiatraczkiem w upały. Ciekaw jestem Zibi czy skłonny skorzystać z moich rad i zajrzał do biblioteki. Zibi takich jak ty są w Polsce miliony i wszyscy czekają na cud, albo na rady. Wierz mi Zibi Newton się uparł i nawet kkp nie odpuści! Zibi posłuchaj ja Ci podam najlepszą literaturę jak policzyć komin ( Wentylacja grawitacyjna autorzy Opalinski Rabczak), nie radzę zaglądać do Recknagla 08/09 , gdzie nie tylko nie cytują aktualnej normy PN- EN-15251:2007, to jeszcze będziesz miał kłopoty dowiedzieć się jaki komin Ci przysługuje wg. PN- B- 03430:1983! Aby powstał w nim normatywny ciąg przy Tz = + 12 st C jak masz spaliny, to wybacz, ale ja tego nie rozumiem! Zibi zobacz do dziennika jak zdenerwowało to naturę ( a może i Boga?). Ale na to nie licz, Twoje jęki zostaną wysłuchane i przy -55 st C, to nawet taki nienormatywny kominy i lipne nawietrzaki powinien dostać kopa, no chyba, że kaloryfery w mrozy pękną i aby się ogrzać przy gromnicy ręka ci zamarznie przy zapalaniu zapałki! Zibi w UE też nie potrafiąc obliczyć kilku kominów razem i wpadli na genialny pomysł: zabraniają wstawiania piecyków gazowych do mieszkań. Zaczekaj (1-3 pokoleń), to to zalecenie UE nawet w Polsce przetłumaczą! A szkoda, bo Ty już masz zadatki na Newtona! Jak podasz adres to prześlę Ci CZADOWY DOM! Zibi zimne powietrze opadające w dół, to jest grawitacja naturalna! Zibi klatka ma kaloryfery? Ma, no to już wiesz że to jest prawdopodobnie "największy komin" w budynku!