O kontroli!
Kontrola kanałów płacona od mb. powinna być ostra! Oszukują na waszych zarobkach! Jak pięknie wyglądało by osiedla z kominami wg PN! Bo uprawnieni artyści o Bernoullim jeszcze nie słyszeli. Teraz dzięki Dz. U. 83. poz. 578 z 31 maja 2006 r nawet Rzeczoznawcą można zostać uprawnionym nawet za obalenie Prawa Newtona. Lista uprawnionych nie obejmuje co prawda zawodu KOMINIARZ, ale to znaczy, że ONI są ponad Prawem budowlanym, a może zapomniano o ich zasługach? W br. byli u mnie jako u "lokatora" pokazali wiatraczek, który nawet w kuchni stał. Od KIMO wiem jak wzorcują wiatraczki i od jakich prędkości zaczynają się kręcić. Łuczywo chyba było dokładniejsze? Teraz wbrew prawu kontrolę robił Cywil bez uprawnień, bo mistrz był na wczasach! Napisałem, że ja jestem właścicielem lokalu nie lokatorem i spółdzielnię która mi ich nasyła mam w dużym poważaniu. Bo nie od niej kupowałem lokal. Nie mam z nią umowy. Ale nie umiem tego w 7 dni wyjaśnić urzędnikom, co nadali własność do osiedla spółdzielni, która rzekomo mieliśmy wybrać 4 lata po przeglądzie wentylacji w którym wymieniono przyszłego zarządcę z braku kworum jako właściciela. Oni wolnego obywatela nie mogą sobie wyobrazić! Nawet jak przypominam o ukazie Cara Mikołaja z 1864r. Więc nie wiem po co ci moi Stryjowie walczyli z tym Carem? Z 7 nie znam przez to żadnego! Więc napisałem do Pani Izy F - "sanitarnej" co jest z kontrolą NDS CO2 w UM w Gdańsku i nic. Teraz 15.09. br sąd orzeknie, czy Wspólnota jest skazana na spółdzielcze niedotlenienie mózgu. Nic nie wyszło z uzgodnienia między pełnomocnikami z których jeden napisał co prawda o braku ław kominiarskich, ale chciał mieć 75 mm blachy dachowe i jego oponentem który twierdził, że na dachu są blachownice stalowe i chyba za to został Rzeczoznawcą IIB w ubiegłym roku. Na szczęście jak odkryłem pozew, to sąd już mnie nie chciał. Po tym kupując moje grunt na własność chyba zyskałem niepodległość! Teraz chcę przez WSA dać Urzędowi w Gdańsku znalezione oryginały dokumentów budowy z nominacjami dla spółdzielni od kominiarza z prośbą o wydzielenie mojego gruntu na mapie geodezyjnej, no i dokończenie znalezionej koncepcji dachu z uwzględnieniem moich wymagań, łącznie z wymiana nielegalnych okien!
Więc powiedzcie mi o oświeceni, czy przyjmiecie mgr inż. z 40 letnią praktyką pomiarową przepływów do cechu? Kiedyś ręcznie wyciągałem ze szklanych rurek sondy Pitota, aby mierzyć warstwę przyścienną na płytce. Wiecie jak trudno jest zeszlifować rureczkę szklaną o fi<< 1 mm? Chyba żaden Mistrz kominiarski tego jeszcze nie robił?