Waldemarze kim jest twój ojciec? Czy to nie budowlaniec? Jeśli tak, to Ci współczuję! Pamiętasz tego Niemca co więził swoją córkę w piwnicy i miał z nią dzieci? Ty mu ich nie urodzisz! Waldemarze ja zorientowałem się w problemie z nawietrzakami dopiero na emeryturze, i potrzebny mi był do tego miernik. No i jak czytam: Jak donosi "Rzeczpospolita", wnioski z przestawionych przez Centralną Komisję Egzaminacyjną są wstrząsające.
W liceach ogólnokształcących, gdzie egzaminy dojrzałości wypadły najlepiej, matury nie zdał co dziesiąty uczeń. Zdecydowanie gorzej było w technikach i liceach profilowanych, w których maturę oblało odpowiednio: 33 i 39 procent zdających.
Jednak prawdziwa maturalna klęska dotknęła licea i technika uzupełniające, w których dorośli chcą zdobyć świadectwo maturalne. W liceach uzupełniających matury nie zdało 60 procent, a w technikach uzupełniających niemal 70 procent - pisze "Rzeczpospolita".
Według danych CKE, najtrudniejsze dla maturzystów okazały się matematyka i biologia. Najłatwiejszego poziomu podstawowego z tych przedmiotów nie zdał co piąty maturzysta. POLACY NIE ROZUMIEJĄ PROGRAMÓW TV. NARÓD IDIOTÓW? Nie rozumiemy aż 75 proc. informacji przekazywanych w "Faktach" i "Wiadomościach".
Obraz jaki wyłania się z rozmowy "Gazety Wyborczej" z psychologiem mediów dr Lucyną Kirwil jest bardzo niepokojący. Okazuje się, że polscy telewidzowie nie rozumieją od 65 do 75% informacji podawanych w TV, a politykę traktują jak kolejny serial w TV. Może to świadczyć o tym, że polski widz wciąż nie przystosował się do życia w mediokracji i błądzi w natłoku informacji. Dr Kirwil powiedziała: W Polsce o polityce rozmawia się często jak o serialu, w kategoriach "co tam się komu przydarzyło". Polityków ogląda się chętnie, ale raczej nie mają na nas większego wpływu. ( Mnie bawią ich kłótnie, bo wiem że to dla tego, że mają klimatyzację!)
Waldemarze wytłumacz Ojcu, że u ciebie mózg się rozwija. A to wymaga tlenu. Gdy twój mózg będzie zakwaszony, to albo się nie rozwinie, albo dostaniesz Aldschajmera przed Ojcem. No i razem będziecie wymagać opieki specjalistycznej. Medycyna już notuje takie przypadki. Niestety ja jedyny pamiętam z podstawówki o Prawie Newtona i martwię się, kto będzie zarabiał na moją emeryturę po zastosowaniu szczelnej stolarki okiennej? Przecież nie ci co uważają, że w kominie jest inny kierunek grawitacji, bo tak twierdzi uprawniony - kominiarz! Albo,że jet z nawietrzaka wymiesza się natycmiast w całym pomieszczeniu!
Waldemarze, jak już do tego dojdzie, że po kolejnej reformie i remoncie w szkołach będzie 90% idiotów, to ja wyłaczę rekuperator w sypialni i o 5 nad ranem już mnie nie będzie! To nawet nie będzie eutanazja!