Witam Panństwa mam następujący problem : w świetle przeprowadzonego przeglądu pięcioletniego budynku z protokołów które otrzymałem od osób wykonujących przegląd wentylacji grawitacyjnej w kamienicy z lat 50-tych ubiegłego wieku wykazano że w moim własnościowym lokalu mieszkalnym nie ma żadnych usterek technicznych, natomiast administrator z TBS wystosował dzisiaj do mnie pismo a wczesniej telefonicznie monitował że moja wentylacja jest podłączona do przewodu spalinowego sasiada z wyższej kondygnacji budynku, żekomo ja zagrażam jego zdrowiu i życiu więc jestem naciskany by w świerzo wyremontowanej kuchni za niemałe pieniądze zmienić pion wentylacyjny na inny wolny który uwolniłem po swojej węglowej kuchni jaką zastałem w tym lokalu. Sąsiad nie wyraża zgody na przełożenie swojej rury spalinowej do innego pionu choć jego protokół kominarski orzeka wyraźnie zagrożenie jakie powoduje i nieprawidłowości w podłączeniu. Jak mam zachować się w tej sprawie czy administrator może wymuszać pod groźbą postępowania administracyjnego na mnie zmiane pionu wentylacyjnego choć mój protokół mówi że wszystko mam wporządku ? dla jasności powiem że przegląd odbył sie w kwietniu bierzącego roku. W świetle prawa budowlanego z mojej własnej dokumentacji wynika że od 2004 roku kontrole wentylacji w moim lokalu nic nie wykazały. Czy w tej sprawie zwrucić sie do Nadzoru Budowlanego o rozpatrzenie sprawy? za odpowiedz z góry dziękuję