kosmo 22. A jak ja Ci tu zapiszę pierwiastki i ułamki? Podaj adres Emejla, to Ci przyślę zdjęcie strony.Tylko zapytam autorów, czy wolno? Albo sam ich odszukaj na Politechnice Rzeszowskiej, bo to jest naprawdę okazja, że są jeszcze żywi (niestety już tylko 1 fachowiec) znający wzory z Prawa Bernoulliego i potrafią policzyć ułamki i jeszcze z tego obliczył pierwiastki! Na co żadnego kominiarza nie udało mi się namówić. Problem z tym Kosmo 22, że to tylko kominiarz ma uprawnienia do kontroli wentylacji grawitacyjnej, a on o ułamkach i pierwiastkach najczęściej nie słyszał. Ja Kosmo 22 czekam na Biegłego sądowego Doc K, bo chcę zamknąć kilka wydziałów studiów wyższych w Polsce i urzędów takich jak GIS- co nie słyszało o szkodliwości CO2 (Np. na PG). Już pertraktuję z CIOP aby wprowadzili zapis o Prawie Newtona do karty CO2 i mam duże szanse, że już mnie posłuchają. Rozmawiałem też z UM w Poznaniu imienia mojego krewnego na temat badań nad mineralizacją komórek pod wpływem zmiany pH krwi- rak (np wykrywa to mammografia). Ale to jest mój prywatny dowód na rozwój raka lewej piersi u żony, a u mnie widocznym objawem jest wzrost ciśnienia nad ranem! Kosmo 22, bo bufory to powodują wzrost ciśnienia, chrapanie i bezdech nocny ( wzrost lepkości) . Urzędnicy jednak nie odpowiadając na moje pisma liczą, że mogę nie przetrwać do napisania do UE petycji o uznaniu kominiarzy za terrorystów - licza na udar mózgu? Ja Kosmo 22 mam egzemplarz okazowy i zamiast podziękować autorowi, to cytuję go dla tego, że jeszcze nie widziałem komina wybudowanego zgodnie z PN dla ostatniego piętra! A wiesz jakie to ważne, aby był murowany i miał te 18 m! Ale ja kosmo22 lubię urzędników, bo oni nie czytali o swoich prawach i nie wiedzą o PN -EN 13 779 i kolekcjonuję ich pisma, a to o roku 20 224, a to o Sali 1 na Chrobrego 80! To dla tego napiszę podanie o komin o fi 150 mm i H> 18 m, aby w grancie na wprowadzenie Prawa Newtona do budownictwa wykazać ile razy w roku działa zgodnie z wytycznymi PN i czy wpłynie jego budowa na S CO2. tu polecam Ci http://www.topac.com/aircheckC02.html . Ale ja wiem, że jak w mrozy zadziała to zmarznę. I dla tego mam jeszcze chęć porównania innego sposobu usprawnienia wentylacji z urządzeniem o którym piszą się podobno w zapasie PN-EN 13141-8 2006 (niestety jeszcze jej nie zdobyłem)! Ale moje dotychczasowe badania sypialni były przerażające: Prawo Newtona wykazuje, że na CO2 działa przyciąganie ziemskie! Więc jak CIOP nie wprowadzi go do karty, to i CIOP trzeba będzie zamknąć przez UE.