Panie TB ,
odnoszę sie do tego co Pan powiedział w dziale "Problemy techniczne" temat "GWC Rehau"
Poniewaz zboczyliśmy z tematu zamieściłam moją odpowiedź tutaj.
Panie TB to jest pana i pańskich klientów sprawa czy łamiecie prawo czy nie. Robicie to na Waszą odpowiedzialność. Ale mam nadzieję, że uczciwie uprzedza Pan swoich klientów, że instalacja, którą Pan zakłada jest niezgodna z obecnym stanem prawnym?
Przykładów niechlujstwa w polskim prawie technicznym i liczne zmiany tego prawa, powodują, że każdy laik, który chce wybudować choćby domek letniskowy głupieje. To forum jest po to ,żeby min. tym laikom wyprostować krętą drogę do celu, a nie mówić im, że wszystko co wymyślą jest złe bez podpierania się przepisami , kulawymi ale PRAWA.
Wracając do tematu.
Dyskusje są zawsze i to one sa motorem postępu. ALE musimy to robić w sposób po pierwsze zrozumiały dla drugiego człowieka i udowadniając przy pomocy np. instrumentów matematycznych, że mamy rację.
Panie TB proszę o podanie daty i miejsca spotkania, aby mógł nas pan przekonać o swoich racjach. Przygotuje sobie pan wszelkie wyniki badań wraz z ich metodologiom przeprowadzania, obliczenia i może jakieś prezentacje multimedialne. Wysłuchamy i podyskutujemy, jak profesjonaliści i moze wymyślimy coś nowego.
Czekam na chętnych.