331
331
331
330
330
330
328
317
305
328
317
Strefa ekspertów HVACR

jak wymusić sztuczny ciąg

witam mam problem tego typu chcę zamontować sobie kominek ale nie mam nawiewu powietrza z zewnątrz. mam nowy dom i nie chce by majster kuł ściany i podłogę, ale mam wolny kanał wentylacyjny. czy można wymusić ciąg tym kanałem aby uzyskać nawiew powietrza . myślałem o turbowencie ale są tylko wyciągowe. proszę o poradę

Ten kanał wentylacyjny masz blisko kominka? Piszesz, ze to nowy dom czyli nie był ten kanał używany?
Możesz sobie założyć wentylator który jest przystosowany do pracy na kanale spalinowym i równocześnie zapewni Ci wentylacje. Ważne aby przez kanał przez który doprowadzasz powietrze do spalania nie było wyciągane powietrze w czasie gdy kominek nie jest używany.

W celu poprawienia jakości naszych usług korzystamy z plików cookies. Zgodę możesz udzielić poprzez zamknięcie tego komunikatu. Jeśli nie wyrażasz zgody na przechowywanie na Twoim urządzeniu końcowym plików cookies konieczne jest dokonanie zmian w ustawieniach Twojej przeglądarki. Więcej informacji na temat plików cookies i ochrony danych osobowych znajdziesz w Polityce prywatności.