Szukam producentów agregatów wody lodowej.
Szukam producentów agregatów wody lodowej.
Czemu to ma być absorpcyjny agregat?
Wlasnie, czemu? Czy ma to byc agregat wody lodowej sprezarkowy czy absorpcyjny? Prosze o wiecej szczegolow.
absorpcyjny agregat wody lodowej
chodzi mi o absorpcyjne agregaty wody lodowej.
Znasz troche rynek chlodnictwa i klimatyzacji? Zadzwon do najwiekszych producentow urzadzen chlodniczych i klimatyzacyjnych (zagranicznych), ktorzy maja (chyba z powodzeniem) swoje przedstawicielstwa handlowe rowniez w Polsce i popros o pomoc. Tam pracuja najlepsi specjalisci z branzy. Powodzenia
... pamietaj, ze przymiotnik absorPcyjny pochodzi od slowa absorPcja:) To takie polskie slowotworstwo:) Nie wolno o tym zapominac...
Poslkie slowotworstwo niepolskiego slowa:) Czolem!
SANYO,YORK,CARRIER
Z tych trzech to tylko YORK.
Panowie chyba jesteście nieświadomi jest jeszcze jedna firma, która jest raczej lepsza od takzwanych czołowych producentów agregatów klimatyzacyjno-chłodniczych. Jest to BROAD. Zajmuja się tylko bromolitowymi agregatami, (to jest największy producent takich chillerów absorpcyjnych) W USA sprzedaż roczna na poziomie 45 procent wszystkich agregatów zasilanych gazem ziemnym. Najmniejszy agregat na świecie 16 kW wpełni kompaktowy. Jest też możliwy do wyprodukowania największy ponad 23 MW. W Polsce jest przedstawiciel w Warszawie
YORK ma zainstalowane takie urzadzenia rowniez w Polsce. I ma ogromne doswiadczenie w chlodnictwie. I dlatego do nich powinno sie najpierw zwrocic w razie jakichkolwiek problemow zwiazanych z absorpcyjnymi urzadzeniami chlodniczymi.
BROAD też już ma zainstalowane agregaty absorpcyjne w Polsce. Zespół ludzi posiada duże doświadczenie w systemach chłodniczych, klimatyzacyjnych, grzewczych (agregaty zasilane bezposrednio np. gazem ziemnym)
Prosze pamietac, ze USA to nie Polska. Prosze powiedziec, gdzie ta firma zainstalowala swoje urzadzenia i o jakiej mocy chlodniczej. Nic mi o to nie wiadomo, wiec trudno jakos uwierzyc, ze z YORKiem moze konkurowac jakas inna firma (jezeli chodzi o absorpcje).
Prosze pamietac, ze USA to nie Polska. Prosze powiedziec, gdzie ta firma zainstalowala swoje urzadzenia i o jakiej mocy chlodniczej. Nic mi o to nie wiadomo, wiec trudno jakos uwierzyc, ze z YORKiem moze konkurowac jakas inna firma (jezeli chodzi o absorpcje).
Ja tez nie znam tej firmy. Nic mi o niej nie wiadomo. Zawsze mowa byla o firmie york. Przynajmniej w Polsce. To ona ma najwieksze instalacje z urzadzeniami absorpcyjnymi. Ale o tej amerykanskiej firmie nie slyszalem.
Tematy na forum