316
305
Strefa ekspertów HVACR

Wentylacja mechaniczna w lokalu gastronomicznym [pytanie]

Witam serdecznie, nurtuje mnie jedno pytanie. Czekam teraz na lokal aż zakończy się w nim obecnie prowadzony biznes aby przejąć go i otworzyć tam małą gastronomię. Powiedzmy, że coś na kształt sushi baru. W lokalu jest zastosowany system wentylacji mechanicznej, wcześniej był tam oddział banku i to bank zakładał tę wentylację. Moje pytanie brzmi - czy do prowadzenia tam małej gastronomi w tym przypadku będzie potrzebny oddzielny kanał wentylacyjny w budynku dla lokali usługowych czy taki wymóg jest tylko przy wentylacji grawitacyjnej? Czy wystarczy, że do obecnego systemu wentylacji dołożę odpowiednią centralę nawiewowo-wywiewną? Dodam, że lokal był już oglądany przez kominiarza, który na piśmie stwierdził mi, że zastosowany system wentylacji jest odpowiedni dla gastronomii.

Z góry dziękuję za odpowiedzi.

Pod wentylacje w zakłądzie gastreo doradzą Ci coś ludzie z itceco.pl. Sushi jest o tyle specyficzne że tam przede wswzystkim jest dużó pary wodnej, mniej innych wyziewów bo smaży siętam niewiele, ale popraw mnie jeśli się mylę.

Witam,
proponuje się doradzić firmy klimaoprema - specjalizują się w wentylacji kuchni: zrobią obliczenia i doradzą. Pozdrawiam

Jak ktoś już powiedział: Itceco Firm na ryunku jest wiele ale niewielu profesjonalistów. A firma która Ci polecam zalicza się wlasnie do profesjonalnych

W celu poprawienia jakości naszych usług korzystamy z plików cookies. Zgodę możesz udzielić poprzez zamknięcie tego komunikatu. Jeśli nie wyrażasz zgody na przechowywanie na Twoim urządzeniu końcowym plików cookies konieczne jest dokonanie zmian w ustawieniach Twojej przeglądarki. Więcej informacji na temat plików cookies i ochrony danych osobowych znajdziesz w Polityce prywatności.