Każdy profesjonalista w tej branży nie pracuje SAM. Więc jak ma problem, to spyta się kolegi obok i Forum niej est mu potrzebne. NIKT nie jest wszystkowiedzący, ale Forum to -nie jest źródłem wiedzy. Im szybciej głąby zdadzą sobie z tego sprawę - tym lepiej dla nich. Wiedzę głąby jedne nabywa się na uczelni i w praktyce - ,porady z Forum moga być użyteczne , ale wiedzą nie są. (chce zobaczyc faceta , kóry z wiedzy z forum zrobił pieniądze i z tego żyję). CHCE także zobaczyc takiego - kto posłuchał sie rady z Forum , spieprzył to co zrobił i do kogo ma pretensję?. Ale na tym forum często padają tak kretyńskie pytania , które nawet nie zaczepiają o ignorancję, że zastanawia mnie , KTO je może zadawać?. Odpowiedź sama się narzuca - to są prawdopodobnie ZŁOTE RĄCZKI, którą chcą poraczkować na polu właściwie wyklętym dla ignorantów. I dlatego niech złote rączki , czyszczą kibelki i myja podłogi, zmieniają uszczelki , myją filtry - ale do wentylacji proszę sie nie dotykać!. To jest poważna sprawa - nie od parady SANEPID i p-poż opiniuje takie projekty. Jakoś NIKT nie chce wtrącać się do wody czy ogrzewania za bardzo - ale ILOŚć powietrza w wentylacji musi być precyzyjna i prawidłowo skonstruowana. Na co głąbowi tłumaczyć jaki wentylator ma dobrać - jak on i tak nie WIE jeszcze o 20-tu innych współczynników i parametrów, kóre musi spełnić aby to dobrze pracowało?. Wally NIGDY nie komentował - jak ktoś chce porady technicznej rzeczywistej, czy informacji o przepisach , etc.. Wally reaguje na głąbów , kórzy swoimi głąbiastymi pytaniami wykrzywiają tekst w monitorze. Jeśli te Forum ma mieć jakiś POZIOM , to należy po prostu ignorować takie pytania. Ale mnie czasami ponosi...Miłego dnia ..