Rafi ciesz się, że twój wentylator jeszcze działa. Przypuszczam, że ma wydajność 300 m3/h. A jak ma ci to uzupełnić nawietrzak higrosterowalny lub inny, skoro piszesz o jednym nawietrzaki ci o jednym oknie, skoro ich wydajność to 30 m3/h w (porywach). Ciesz się bo ITB zabrania mieć wentylatory przy wentylacji grawitacyjnej. Autentyczne! ( Im zapewne wentylacja grawitacyjna z uwagi na zmiany w kwasowości szarych komórek spowodowała kompletne zwapnienie mózgu). Rafi czytasz to forum! A u kogo dobrze działa wentylacja grawitacyjna? Rafi, czy muszę komentować Prawo Newtona , albo Bernoulliego po raz 1500, tyle co już było nowelizacji? Rafi gdyby nie łazienka, to miał byś nie tylko zapach cebulki w salonie, ale i ze smażonego masełka CH2CHCHO ---> NDS= 0.1ppm. To nie zależy od typu kuchenki. Ponieważ ITB znowu chce podyskutować nad tą nową propozycją zmiany zaleceń ITB, http://www.itb.pl/files/itb/propozycja_cz_1.pdf, a ja tam nie mam z kim dyskutować nawet o Prawie Newtona, to dzwoń i sam opiepsz Dyrektora!Powołaj się na PRAWO DO ŚWIERZEGO POWIETRZA. Niech Pan dyrektor zapewni Ci ciąg w komionie w lecie! A może zmusisz ich do obliczenia komina? To była by praca : mgr - np w grudniu , dr - wiosną , no i policzyć twój komin w lecie na habilitację! No bo tu musiano by dokonać obliczeniowego cudu! No i jeszcze, żeby Ci wiatr wiał na nawietrzaki z obu stron budynku równocześnie - zgodnie z zaleceniami ITB! A ja zgłoszę do Premiera, który szuka oszczędności potrzebę zamknięcia tak fachowego instytutu, jak jego kadra (- po wieczorówce?)! Zapewniam cię, że tam nigdy nie liczyli komina! A więc straty dla nauki nie będzie, a ludzie odetchną!