mam pytznie czy ktos ma doswiadczenie ze sklimatyzowaniem kuchni przemysłowej w hotelu
nie chce robic babora i klimatyzawac zwykłym splitem
jakie zastosowas urzadzenia
roman was
mam pytznie czy ktos ma doswiadczenie ze sklimatyzowaniem kuchni przemysłowej w hotelu
nie chce robic babora i klimatyzawac zwykłym splitem
jakie zastosowas urzadzenia
roman was
kuchnia a zatem duze zyski ciepła... poza tym para, wilgoc rowniez od ludzi, nie tylko z gotowania.
Moze przewody tkaninowe (kalowent, jumar-kucewicz)- chłodzenie. Nie ma wykroplen, łatwe w czyszczeniu mają wewnątrz filtr, same są juz filtrem. Nie daja efektu przeciągu, mają nawiew laminarny w przeciwienstwie do wentylacji o napływie powietrza burzliwym.
I są tanie, tańsze niż system split.
Nie wiem tylko jak z przepisami przeciwpożarowymi, ale trvira i poliester je spełniają.
Tematy na forum