DOBRY KLIMAT W HOTELU, OSZCZĘDNA KLIMATYZACJA - TO JEST MOŻLIWE!
Na cykl seminariów zapraszają Stowarzyszenie Polska Wentylacja oraz Izba Gospodarcza Hotelarstwa Polskiego. Seminarium odbędzie się podczas tegorocznych targów Forum Wentylacja - Salon Klimatyzacja 2013.
Celem seminarium jest przedstawienie roli, jaką w nowoczesnym hotelu odgrywa dobra wentylacja i klimatyzacja. Uczestnicy seminarium dowiedzą się, jakimi kryteriami kierować się przy wyborze systemów wentylacyjnych i klimatyzacyjnych oraz będą mieli możliwość zapoznania się z możliwościami technologicznymi oraz zasadami prawidłowej i energooszczędnej eksploatacji.
Tematy seminarium:
WYBÓR SYSTEMU
Jak wybrać najlepszy system dla nowych i modernizowanych obiektów. Jak wybór systemu wpływa na komfort użytkowania, koszty inwestycyjne i eksploatację.
dr inż. Piotr Bartkiewicz, Politechnika Warszawska
UŻYTKOWANIE
Zasady prawidłowej eksploatacji systemów wentylacyjnych, a w szczególności zapewnienie odpowiedniej czystości instalacji. Wpływ czystości instalacji na zdrowie użytkowników hotelu.
dr inż. Anna Charkowska, Politechnika Warszawska
KOMFORT
Specyfika wymagań dla różnych typów pomieszczeń a komfort ich użytkowania. Rozwiązania techniczne dla poszczególnych typów pomieszczeń (pokoje hotelowe, sale konferencyjne, strefy wspólne, bary i restauracje).
mgr inż. Paweł Borowiecki, specjalista w zakresie instalacji wentylacyjno-klimatyzacyjnych dla obiektów komercyjnych
BASEN W HOTELU
Co zrobić, aby hotelowy basen nie uległ szybkiemu zniszczeniu a koszty jego eksploatacji były optymalne. Specyfika użytkowania basenu w budynku hotelowym i wpływ na stosowane technologie.
mgr inż. Zbigniew Wnukowicz, specjalista zajmujący się od lat projektowaniem, wykonawstwem i serwisowaniem instalacji wentylacji basenowej
PROFESJONALNA KUCHNIA
Jak zapewnić personelowi kuchni dobre warunki pracy i zabezpieczyć hotel przed "uciążliwością" kuchni. Specyfika użytkowania kuchni profesjonalnych, możliwości technologiczne okapów kuchennych.
mgr inż. Robert Dzikowski, specjalista w zakresie techniki wentylacyjnej profesjonalnych kuchni
Data: 5 marca 2013r.
Godzina: 13.00-15.30
Miejsce: Centrum Kongresowe Gromada, ul. 17 Stycznia 32, Warszawa
Seminarium odbędzie podczas wystawy FORUM WENTYLACJA – SALON KLIMATYZACJA 2013.
XI edycja wystawy gromadzi ponad 122 wystawców oferujących urządzenia i elementy do budowy systemów wentylacyjnych i klimatyzacyjnych. To miejsce, w którym można zapoznać się z technologiami i zasięgnąć opinii ekspertów, spotkać się z projektantami i wykonawcami instalacji wentylacyjnych i klimatyzacyjnych.
Na terenie ekspozycji zaplanowano specjalną strefę ARENA TECHNOLOGII, prezentującą rozwiązania szczególnie polecane do obiektów hotelowych, konferencyjnych i gastronomicznych.
Wszystkich zainteresowanych udziałem w seminariach i wykładach zapraszamy do zarejestrowania swojego udziału on-line na http://www.forumwentylacja.pl
Godziny trwania wystawy: 9.00 – 17.00
Informacji udziela:
forum@forumwentylacja.pl
www.forumwentylacja.pl
Tel. 22 542 43 14
Tematy seminarium:
WYBÓR SYSTEMU
Jak wybrać najlepszy system dla nowych i modernizowanych obiektów. Jak wybór systemu wpływa na komfort użytkowania, koszty inwestycyjne i eksploatację.
dr inż. Piotr Bartkiewicz, Politechnika Warszawska
UŻYTKOWANIE
Zasady prawidłowej eksploatacji systemów wentylacyjnych, a w szczególności zapewnienie odpowiedniej czystości instalacji. Wpływ czystości instalacji na zdrowie użytkowników hotelu.
dr inż. Anna Charkowska, Politechnika Warszawska
KOMFORT
Specyfika wymagań dla różnych typów pomieszczeń a komfort ich użytkowania. Rozwiązania techniczne dla poszczególnych typów pomieszczeń (pokoje hotelowe, sale konferencyjne, strefy wspólne, bary i restauracje).
mgr inż. Paweł Borowiecki, specjalista w zakresie instalacji wentylacyjno-klimatyzacyjnych dla obiektów komercyjnych
BASEN W HOTELU
Co zrobić, aby hotelowy basen nie uległ szybkiemu zniszczeniu a koszty jego eksploatacji były optymalne. Specyfika użytkowania basenu w budynku hotelowym i wpływ na stosowane technologie.
mgr inż. Zbigniew Wnukowicz, specjalista zajmujący się od lat projektowaniem, wykonawstwem i serwisowaniem instalacji wentylacji basenowej
PROFESJONALNA KUCHNIA
Jak zapewnić personelowi kuchni dobre warunki pracy i zabezpieczyć hotel przed "uciążliwością" kuchni. Specyfika użytkowania kuchni profesjonalnych, możliwości technologiczne okapów kuchennych.
mgr inż. Robert Dzikowski, specjalista w zakresie techniki wentylacyjnej profesjonalnych kuchni
Data: 5 marca 2013r.
Godzina: 13.00-15.30
Miejsce: Centrum Kongresowe Gromada, ul. 17 Stycznia 32, Warszawa
Seminarium odbędzie podczas wystawy FORUM WENTYLACJA – SALON KLIMATYZACJA 2013.
XI edycja wystawy gromadzi ponad 122 wystawców oferujących urządzenia i elementy do budowy systemów wentylacyjnych i klimatyzacyjnych. To miejsce, w którym można zapoznać się z technologiami i zasięgnąć opinii ekspertów, spotkać się z projektantami i wykonawcami instalacji wentylacyjnych i klimatyzacyjnych.
Na terenie ekspozycji zaplanowano specjalną strefę ARENA TECHNOLOGII, prezentującą rozwiązania szczególnie polecane do obiektów hotelowych, konferencyjnych i gastronomicznych.
Wszystkich zainteresowanych udziałem w seminariach i wykładach zapraszamy do zarejestrowania swojego udziału on-line na http://www.forumwentylacja.pl
Godziny trwania wystawy: 9.00 – 17.00
Informacji udziela:
forum@forumwentylacja.pl
www.forumwentylacja.pl
Tel. 22 542 43 14
Źródło: ''
Komentarze