U mnie w domu najlepiej się sprawdza olimp ze stelmetu ma najlepszą kaloryczność z tych wszystkich pelletów które próbowałem.
U mnie w domu najlepiej się sprawdza olimp ze stelmetu ma najlepszą kaloryczność z tych wszystkich pelletów które próbowałem.
W naszym przypadku zdecydowanie pellet. Dobrej jakości , wysokokaloryczny z drzew iglastych. Dobrze pali się , łatwy w przechowywaniu .
A gdzie kupujesz ten pellet?
Pellety firmy Stelemt można zakupić u naszych dystrybutorów na terenie kraju. Tu można odszukać najbliższy punkt: polishpellet.com/znajdz_dystrybutora/
Pozdrawiam
Andrzej Wysocki
eRzecznik pelletów Stelmet
A taki pellet to jaką ma kaloryczność?
Zdecydowanie pellet. Jest ekologiczny , nie brudzący i nie kurzący. Natomiast temperatura w mieszkaniu jest porównywalna z ekogroszkiem .
Minęło już troszkę czasu na forum,więc jeżeli wątek jest aktualny to daj znać czy ostatecznie udało Ci się wyeliminować problem grzyba i wilgoci,moim zdaniem wszytko sprowadza się do dobrej izolacji,nic więcej.
www.spednet.pl – pompy ciepla
zauważyłam taką modę na pellety ale co z piecem pewnie dużo kosztuje ?
Dla mnie warto jest wybrać rozwiązanie pośrednie pomiędzy pelletem a ekogroszkiem. Chodzi mi o węgiel orzech, który jest przede wszystkim dość tani a zarazem ma dużą kalorykę. Przekłada się to na sporą ilość ciepła przy minimalnych nakładach. Warto tylko wybierać mądrze dostawce, bo węgiel węglowi nie równy! Polecam sprawdzić ofertę firmy SmartTrans.
Tematy na forum