Żebyś ty kk znał się na opływie budynku, to nie dawał byś żadnych rad Krzyśkowi, któremu spaliny z junkersa walą na mieszkanie. Zacytuję wam z gazety słowa kominiarza ( mistrza!) po kolejnym zatruciu budynku pułapce: Gdyby to był piec węglowy, to lokatorzy od razu by zauważyli... Ale spalin gazowych nie widać. Najpierw zaproponowł dziurę w każdej łazience na korytarz dla poprawienia ciągu. Ale z uwagi na gapiów, to nie przeszło! A potem było o pomysłach: założono im nawietrzaki. Wieje z nich jak diabli. Zmodernizowano nawet kominy nasadami. Ale z ich kratek wentylacyjnych wciąż wieje. kk wiry nad płaskim dachem nie czytały o kalenicy! A tam gazecie chodziło o piec gazowy i łazienkę! No i ten wsteczny ciąg był uparty, bo nie liczył się ze zdaniem "fuchowców". Kolejny raz spaliny zaatakowały sypialnię. Mąż miał taki fajny nadmuch, że po kąpieli wyskoczył jak Praszek, ale ledwie odratował żonę! Masz rację kk, to nie jest debilizm, za coś takiego powinien być kryminał! Ale u nas każdy "fachowiec" można robić eksperymenty na ludziach! Krzysiu nie wiem ile kosztuje analizator spalin, ale jeden znalazłem i Ci polecę: Analizator ULTRAMAT 23 umożliwia pomiar do 4 komponentów gazowych jednocześnie: maksymalnie trzech składników pochłaniających promieniowanie podczerwone, np. CO, CO2, NO, SO2, CH4, R22 (CHCIF2) oraz czwartego składnika - tlenu O2. Krzysiu kolejnego błędu możesz już nie odczytać! Bo już zawartość 0.6 % CO, to poczujesz się tak szczęśliwy, bo to jest dawka śmiertelna. Aż 55 % HgCO we krwi! Dla jednej łazienki ustalono wzór del CO= 0.075 x t [%]. Krzyś się już nie odzywa, może nie zdążył? Krzysiu odezwij się! Kk, z uwagi na wady wzroku skorzystałem z korektora! Cham by się obraził, on tylko podglądał ojca, a nie mordował ludzi. Ten to nazywał się ...kk (dopisze). Krzysiu Ty zajrzyj do Ezechiela 12.2, już tam jest o wentylacji (pierwszy fachowy opis objawów niedotlenienia mózgu!) i budownictwie!