Strefa ekspertów HVACR

awarie kotła Kostrzewy Pellets Lambda Control

Zanim oddasz kocioł mam do Ciebie kilka pytań. Jestem autoryzowanym dystrybutorem tych kotłów oraz serwisantem. I chciałbym sie dowiedzieć jaka jest przyczyna twoich problemów z tym kotłem. Sprzedaję te kotły i nigdy moi klienci nie narzekali na te kotły.

Moj telefon 0-608-314-310

I odzewu brak !!!! Czyżby konkurencja Kostrzewy zaszalała na forum ????????????

Witam
proszę o poradę jeżeli jest pan dystrybutorem i serwisantem tych kociołków proszę pomóc w wyborze kotła
Posiadam dom o pow 350m
Zainteresowałem się tymi kotłami KOSTRZEWA ponieważ posiadają możliwość spalania różnymi rodzajami paliw jak również, cała elektronika tj. sterowanie pogodowe, samorozpalanie itp jest bardzo interesujące.
niestety na temat tych pieców widzę na różnych forach nie najlepsze opinie zarówno o samym towarze jak i serwisie i producencie
prosze o pomoc
a.wachowicz@interia.pl

proszę piszcie na e-mail
a.wachowicz@interia.pl

KOCIOŁ JEST OK!

Jest ok? Ale do czego? Do połamania palców przy czyszczeniu kolana? Czy stresów z nie działającymi sprężynami czyszczącymi?

Dokładnie, czyszczenie kolana to niezła ,,jazda a sprężyny nawet po naprawie nie działają jak należy, zgrzyt i stukot słychać w całym domu , makabra !
A czy ktoś ma problem z eksplozjami gazu w kominie , szczególnie przy rozpalaniu ? Mnie już kilka razy nieźle walnęło, huk w domu , kurz w kotłowni i latająca wyczystka . Proszę o info i ewentualną radę jak sobie z tym poradzić !!!

Ten gosc nie ma bladego pojęcia o kotłach. Firma SanitSystem to jeden burak z Końskowoli który nie ma bladego pojącia o ogrzewaniu.

Jeśli piszesz o mnie burak. To się podpisz tak żeby było wiadomo z kim mamy doczynienia. Łatwo jest oczerniać w necie. Prawda :)))

mam taki kocioł , dziadostwo do kwadratu
producent wszystkie problemy zrzuca na paliwo
choćbym złotem palił to ten kocioł nie bedzie działał jak trzeba
wady
kolano trudne do czyszczenia tworzy się sprasowany spiek który blokuje przesył paliwa i w efekcie ślimak staje
serwis każe opróżnić zbiornik bo w paliwie jest np gwóźdź , a to nieprawda winny jest spiek na ściance ślimaka
kocioł przy czystym kolanie chodzi ok miesiąca po czym nagle staje
wyczyszczenie ścianek kolana jest makabrą
lepiej juz rozebrać cały kocioł
jest to wada konstrukcyjna kotła
iny temat to wysterowanie go
powtarzam nie kupujcie tego badziewia nie jest warte kosmicznej kasy

Anioł zgadzam się z Tobą w 100%, jak rozmawiam z użytkownikami kotłów innych firm (dodam że tańszych), to w szoku są ,że jakieś czyszczenie kolana pod paleniskiem jest potrzebne a niestety po ok.2-3 tygodniach zbiera się tam ten "spiek" który nie dość że sam w sobie jest twardy jak diabli i trudno go zbić, to jeszcze dojście do niego jest dramatyczne, trzeba na leżąco przez ten mały otwór na oślep wymacać rękami co i gdzie a później próbować to czyścić.Współczuję mojemu mężowi który musi to robić i wychodzi z kotłowni ubrudzony po ramiona, to jest naprawdę masakra. No i wyregulowanie pieca...próbowaliśmy na ekogroszku-nie dopala się nawet przy najwyższych ustawieniach dmuchawy, na pelecie-daje radę ale trzeba go stale kontrolować no i chyba ogólno dostępny pelet z drzew iglastych nie nadaje się...Podsumowując; bardzo drogi piec jak na tyle kłopotu z nim....

ZANIM KUPISZ PIEC OD KOSTRZEWY ZASTANÓW SIĘ KOGO OBDAROWAĆ TYMI PIENIĘDZMI I POD ŻADNYM POZOREM NIE KUPUJ PIECA OD TEGO PRODUCENTA CHYBA ŻE LUBISZ HAROWAĆ BEZ KOŃCA PRZY CZYSZCZENIU PALNIKA 4-LETNI UŻYTKOWNIN LAMBDA CONTROL KUPUJĘ NOWY PIEC ALE NIE KOSTRZEWY

A MOŻE WSPÓLNIE WYSTĄPIMY O ODSZKODOWANIE OD PRODUCENTA MÓJ TELEFON 697885264

Witam!
Równiez używam tego kotła, faktycznie ma wiele wad niestety mam jeszcze więcej powazniejszych zarzutów wobedz tego produktu, jego sprawność średnioroczna to max 65% co ni jak nie ma się do tego co podawał producent, pozdrawiam, z chęcią przyłączę się do wymuszenia na producencie jakiejś reakcji, kontakt do mnie tomabc@onet.eu

W celu poprawienia jakości naszych usług korzystamy z plików cookies. Zgodę możesz udzielić poprzez zamknięcie tego komunikatu. Jeśli nie wyrażasz zgody na przechowywanie na Twoim urządzeniu końcowym plików cookies konieczne jest dokonanie zmian w ustawieniach Twojej przeglądarki. Więcej informacji na temat plików cookies i ochrony danych osobowych znajdziesz w Polityce prywatności.