Jak chcecie miec problem z kotłami to kupujcie w sanitsystem - tatuś synka przywiezie na awarię w ciągu tygodnia a Ty zamarzniesz ....
Jak chcecie miec problem z kotłami to kupujcie w sanitsystem - tatuś synka przywiezie na awarię w ciągu tygodnia a Ty zamarzniesz ....
[quote: Sanit System]Jeśli piszesz o mnie burak. To się podpisz tak żeby było wiadomo z kim mamy doczynienia. Łatwo jest oczerniać w necie. Prawda :)))[/quote]
Sanitsystem zna sie na kotłach jak świnia na gwiazdach - sprzeda Ci towar a o serwisie zapomnij i palant nawet nie odbiera telefonu bo ma cie z czaszki - pacan jeden
Witam!
Posiadam kocioł Pellets Plus 25KW zakupiony w 2008roku. Mam następujący problem 2 razy zapalił mi się samoczynnie wentylator wyciagowy umieszczony poniżej poczucha, skutkowalo to tym ze w kotłowni pojawilo sie duzo dymu, uszczelka gumowa która go łaczy z kotlem tez sie zapaliła (Dodam że mieszkam w nowym domu z bala!). Dokonałem konsultacji wsród znajomych szwedów i stwierdzili że musi to być wada fabryczna! Jest niedopuszczalne aby w tym miejscu byla guma (materiał łatwopalny) poza tym konstrukcja też daje watliwości.
Witaj!
Mam podobny problem tylko ze u mnie zapalił się również wentylator wycigowy poniżej czopucha. Wydaje mi się a pracowałem przy rurociagach i różnych typach rur że problem tkwi>
1. Rura zrobila się czerowana na skutek rozgrzania (wata materialu stali źle dobrana) i nie powinno tak sie zrobić bo nie powinno to być dopuczone do sprzedaży przez nadzór techniczny. Wiec trzeba iść tą drogą zobaczyć ten dokument i napisac stosowne pismo do urzędu który to wydał.
Ja najchętniej też by żadał wymiany lub zwrotu nas skutek wady produktu.
Pozdro,
AG
dopiero uruchomiony-ekogroszek - montaż makabra brak podstawowych opisów podłączenia pomp i czujników tem.- podkładka gumowa na kominie to idiotyzm, piec posiada zapalarkę do pelletu i na niej jest umiejscowiony wentylator KTÓRY musi non stop chodzić bo jak nie to cofa się dym a mądry pan powiedział że dostaje pewno lewe powietrze a nie pomyślał że to działa jak podniesienie klapy zasobnika- nie wierzę też w sprawność pieca bowiem na górnych klapach można zupę gotować a kostrucja pieca powoduje że ciepło idzie w komin, jeszcze nie udało mi się ustawić palnika i niestety nie spala się na popiół- wygarnięcie popiołu to droga przez męke pod palnik LEDWO wchodzi szufelka i nieprzemyślany zasobnik na pellet-ekogroszek nigdy się nie nasypie do pełna - obecnie piec się dziwnie zachowuje bo mimo nastawu na 60 następuje przegrzanie kotła do tem 80C(dom 170m bojler140 kocioł15kw) jak ładnie ten kocioł wygląda taka wielka lipa
witam. proszę o pomoc w ustawieniu tego głupiego pieca. piec to pellets lambda control 14 kw. palę teraz ekogroszkiem i zaczęło mi wyrzucać do popielnika groszek oczywiście cały. piec ustawiony jest na tryb pogodowy. jaką temp. ustawić przy -20 C a jaką przy -10 C rzeby było wkońcu dobrze .
i co z reszta? jak ma być
- podtrzymanie (postój)min
- podtrzymanie podajnika (sek)
-podtrzymanie wybieg dm(s)120
- podtrzymanie moc dm 20
może ktoś wkońcu zna przepis na ten piec bo ja od roku próbuje i lipa.
jestem właścicielem od września pieca kostrzewa pfl15kw i nie kupiłbym tego pieca nigdy, dałem się wrobić przez instolatora jak frajer, tyle ile spedzam czasu w kotłowni to poezja a smierdze jak cap, non stop mam jakiś problem, jestem tak zdesperowny, że nawet nie chce tej ich pseudo gwarancji za kolejne 350 zł, gdybym wiedział, że tak bedzie kupiłbym zwykłego smieciucha a zaoszczedzone pieniądze miałbym opału na 5 lat.
Zgdam sie w zupełnosci sanitsystem to banda złodziei tragedia
Gościu z Sanitsystem prosze o kontakt na mail wyjasnie ci w czym tkwi problem towjego partactwa, braku wiedzy i kłamstwa
[quote: stef]Gościu z Sanitsystem prosze o kontakt na mail wyjasnie ci w czym tkwi problem towjego partactwa, braku wiedzy i kłamstwa[/quote]
Maila zapomniałeś podać a mojego znajdziesz bez trudu w sieci, sam możesz do mnie napisać Gościu.
wreszcie odezwali sie ci ktorzy sa super zadowoleni z firmy Stefańczyka SanitSystem - macie racje dno kompletne
Awarie zdarzają się i kotłom z najlepszych firm. Ja mam kocioł Zębca i miałem awarię ale całe szczęście firma ma serwis działający 24 godzinny i reakcja była natychmiastowa. Mam nadzieję że to była ostatnia awaria.
większego syfu jak ten piec nie znajdziecie
Tematy na forum