Szafy, lady i regały chłodnicze to standardowe wyposażenie większości sklepów spożywczych, restauracji czy firm gastronomicznych. Są dedykowane do bezpiecznego, higienicznego i zgodnego z przepisami przechowywania półproduktów, wyrobów, artykułów przeznaczonych do spożycia oraz napojów. Szafy oraz lady chłodnicze – prócz utrzymania odpowiedniej temperatury – umożliwiają wygodne magazynowanie i prezentowanie wędlin, mięs, sałatek, nabiału czy świeżo przygotowanych produktów. Szafy chłodnicze i lady mogą być zarówno wolnostojące, jak i wbudowane. Poszczególne modele są także wyposażone w pełne lub przeszklone drzwi, ułatwiające kontrolę stanu zapełnienia. Regały chłodnicze najczęściej znajdą zastosowanie w marketach spożywczych. Dzięki ich dużej powierzchni możliwe jest łatwe zaprezentowanie oraz sięganie po wybrane towary, przy zachowaniu wysokiej jakości chłodzenia. Wszystkie te urządzenia są dostępne w szerokiej gamie rozmiarów, wzornictwa i kolorystyki, a dzięki nowoczesnym technologiom – są one także wydajne, energooszczędne i wygodne w codziennej eksploatacji.
Standardowe wymogi w zakresie kontroli szczelności w odniesieniu do...