Komory chłodnicze i mroźnicze są przeznaczone do przechowywania żywności świeżej – mięsa, nabiału, owoców oraz mrożonej – lodów i mrożonek. Wykonane z trwałych i skutecznie izolujących płyt warstwowych o zróżnicowanej grubości umożliwiają bezpieczne magazynowanie produktów spożywczych, bez obaw o utratę ich jakości. Sprawdzą się w hotelach i restauracjach, zakładach produkcyjnych, supermarketach, piekarniach czy hurtowniach farmaceutycznych. Komory mroźnicze umożliwiają utrzymanie temperatury w zakresie od 0 do -25ºC, natomiast chłodnicze – od 0 do +10ºC. Oparte na stałym lub modułowym systemie, umożliwiają łatwe dopasowanie kształtu i rozmiaru do potrzeb inwestora. Mogą one być dodatkowo wyposażone w trwałe, termoizolacyjne drzwi rozwieralne lub przesuwne, aluminiową lub nierdzewną ryflowaną podłogę, kurtyny powietrzne lub paskowe z PCV czy okna, ułatwiające kontrolę wnętrza. Prócz dobrej izolacyjności, charakteryzują się również dużą opornością dyfuzyjną, wytrzymałością na ściskanie, bezwonnością i niewrażliwością na gnicie, niepalnością oraz wysoką stabilnością chemiczną.
Na chwilę obecną nie ma ofert kupna lub sprzedaży produktów w tej kategorii. Jeśli Twoja firma jest zainteresowana ich promowaniem w tym miejscu, skontaktuj się z naszą redakcją mailowo redakcja@wentylacja.com.pl lub telefonicznie +48 781 000 084.
Komory mroźnicze i chłodnicze to profesjonalne rozwiązania, dedykow...
Standardowe wymogi w zakresie kontroli szczelności w odniesieniu do...
Rozpoczynamy nową serię artykułów zatytułowaną „Co trzeba wiedzieć ...