poleccie jakąś dobrą pompę, po ulewnych deszczach zalewa mi piwnicę, czas zakupić tego typu sprzęt.
poleccie jakąś dobrą pompę, po ulewnych deszczach zalewa mi piwnicę, czas zakupić tego typu sprzęt.
Do domowego użytku z tych droższych, markowych mógłbyś wziąć Grundfos unilift KP 150/250/350- określ sobie wysokość podnoszenia. Jest opcja z pływakiem wiec sama się uruchomi gdy zacznie zalewać studzienkę w której ją umieścisz. Wykonana z kwasówki i ma zabezpieczenie termiczne (silnik się nie spali). Z tych najtańszych możesz wziąć Omnigena- wykonanie z tworzywa, ogolnie da radę, ale Chińczyk to Chińczyk. NIe pamiętam konkretnego modelu
a ja polecam motopompę jakąś, sam mam taką od kruzera i jest wystarczająca, myślę, że na przydomowe podtopienia nie potrzeba większej
ale po co droższe, skoro w takiej średniej półce cenowej są bardzo dobre pompy!
kruzer jest przykładem, można poszukać dalej i znaleźć jeszcze kilka dobrych modeli
nie ma sensu przepłacać!
tak, jakaś mała pompa pomoże, potem trzeba szukać źródła lub podjąć kroki, aby zapobiec zalewaniu tej piwnicy w przyszłości
U nas podobnie po burzy szczególnie. Ale kupiona pompa Kruzer i daje radę. SPrawdza się super.
ja się nigdy nie boję takich podtopień, bo szybko reaguję, mam swoją motopompę i po wodzie za chwilę nie ma śladu :)
A jakiej firmy masz tą motopompę?
chce kupic taki sprzęt, gdzie najlepiej będzie i który model wybrać?
Niedawno zamawiałem w internetowym sklpeie firmy kruzer. Polecam bo jak do tej pory sprawuje się dobrze.
A jak z wysyłka z tego sklepu, bo nie ukrywam zależałoby mi na czasie najbardziej.
Zamawiałem raz i jestem zadowolony z obsługi klienta jak i z wysyłki z tego sklepu - szybko i profesjonalnie, a co ważne sprzęt dobry
A który model kupić, tak żeby wystarczył do zasilania domku letniskowego?
Po ostatniej burzy teraz też wiem, ze taka pompa i nam by się przydała, jaką wybrać? co polecacie?
Tematy na forum