316
305
Strefa ekspertów HVACR

wentylacja w małej gastronomii.

Hej, bardzo proszę Was o pomoc. Otwieram burgerownię, lokal ma ok. 30m2. Planuję zakupić okap wyciągowy przyścienny, który będzie pracował nad płytą grillową oraz opiekaczem do bułek. Mam wolny kanał wentylacyjny, do którego chciałabym się podpiąć. Nie mam pojęcia jak to ugryźć, a nie stać mnie na profesjonalną firmę zajmującą się takimi sprawami.
Proszę doradźcie, jaki wentylator powinnam wybrać, i gdzie powinien być zamontowany? Czy mam go umieścić np. w ścianie, przez którą będzie przechodziła rura? (zaznaczyłam na zdjęciu czerwonym kwadratem).
Będę wdzięczna za każdą informacje

Zdjęcia

combined2.jpg

Najlepiej skontaktuj się z firmą Jeven - oni mają spory wybór central wentylacyjnych, na pewno dobiorą ci odpowiedni sprzęt do twoich warunków. I powiedzą jak i gdzie powinien być zainstalowany.

W celu poprawienia jakości naszych usług korzystamy z plików cookies. Zgodę możesz udzielić poprzez zamknięcie tego komunikatu. Jeśli nie wyrażasz zgody na przechowywanie na Twoim urządzeniu końcowym plików cookies konieczne jest dokonanie zmian w ustawieniach Twojej przeglądarki. Więcej informacji na temat plików cookies i ochrony danych osobowych znajdziesz w Polityce prywatności.