Wiedziałem ze po napisaniu tego postu nawiaze sie dyskusja ale nie wiedziałem ze az tak ostra. Ludzie wy sie za duzo polityki naoglądaliscie w ostatnim czasie. Jakie łapówkarstwo i przekupstwo i wypraszam sobie takie sformuowania co do mojej osoby. Wy po prostu ( za wyjątkiem kilku osób) jesteście zwykłymi frajerami.
Instalacje c.o. projektuje projektowałem i najprawdopodobniej bede projektował na grzejnikach Purmo bo mam taki a nie inny program który w katalogu ma tylko takie grzejniki. Pewnego dnia przeyszedł pan i powiedział ze jezeli bede dalej wstawiał w projektach takie a nie inne grzejniki i jezeli beda one zakupione przez wykonawce to dostane x zł za 1 grzejnik. I co??? miałem powiedziec nie dziekuje, nie trzeba? jak chce to niech daje. Nigdy nie robiłem wykonawcy problemu z zamianą na inne, jak chciał to zamieniał, chyba ze inspektor nadzoru sie nie zgodził. wiec o co wam chodzi do cholery. Nie jestescie od rozliczen moralnych mojej osoby a zwłaszcza PAN ADMINISTRATOR który zablokował strone na jednnym z komputerów z którego wyłałem pierwszy post.Żenada.
Chciałem sprawdzic przedstawiciela owej firmy bo juz raz mi sie zdazyło ze projekt nie był potwierdzony przez 1,5 roku od momentu realizacji. I to jest ten mój wielki grzech. Moze jeszcze sie bede musiał z tego spowiadac. Dobrze ze jest tu jeszcze ktos na tej stronie jak np. Robert który widac ze jest projektantem bo w projektowaniu- prowizje to normalność. Oczywiscie wszystko ze zdrowym rozsądkiem. Nieuczciwość mogła by byc wtedy zrozumiana przezemnie gdyby projektant upierał sie przy zamianie grzejnika na inny zwłaszcza gdyby był tanszy i lepszy.