Witam, chciałbym sie poradzic bardziej doświadczonych kolegów. Własnie ukonczylem inzynieria srodowiska ze specjailizacja inzynieria sanitarna i do konca nie mam sprecyzowanego planu na przyszlosc, jaka droga najlepiej obrac? w ktorym kierunku sie rozwijac. Do tej pory pracowalem w biurze projektowym, celem moim na dzien dzisiejszy byloby zdobycie uprawnien projektowych.Sam do konca nie wiem czy jest to akurat co chcialbym robic, chodzi mi tu o stala prace przez cale zycie w papierach, w biurze projektowym przed kompem. Bardziej mysle tu o uprawnieniach w celu mozliwosci wykonywania dodatkowych prywatnych mniejszych projektow w przyszlosci np w domu. Choc nie powiem, że mozliwa kariera i efekty w postaci dobrych zarobkow nie sprawilyby, ze chcialbym to robic. Wiem, ze kolejnym kierunkiem moze byc budowa, na budowie narazie nie bylem zbyt dlugo dlatego ciezko mi sie tu wypowiadac. Moze sa jescze jakies inne sciezki kariery ktore nie przychodza mi do glowy? Jak to jest jeszcze wlasnie z takimi dodatkowymi malymi projektami, ktore moga wykonywac projektanci sami w domu? czy trzeba miec "wejscia" jak sie zdobywa takie projekty? Jakie to sa projekty? Z gory dziekuje za pomocne i niezlosliwe odpowiedzi, kazdy kiedys zaczynal i moze moja wypowiedz dla niektorych brzmi smiesznie, jednak licze na to, ze pomozecie mi to wszystko troche ulozyc w glowie i troche choc nakierowa.