Ogólnie nie polecam współpracy z rekuperatory.pl z uwagi na problemy w większości podobne do tych które opisują tu inni klienci. Wybrałem tą firmę która oczywiście była dużo droższa od lokalnych . Nie kierowałem się ceną lecz liczyłem na profesjonalizm. W szczególności największą szkodę oraz negatywny wizerunek stwarza handlowiec Michał N który wprowadził mnie w błąd przy zawieraniu umowy. Co innego ustaliliśmy na spotkaniu a co innego znalazło się w finalnie umowie. Jestem laikiem i nie znam się na fachowym nazewnictwie. Pan N to wykorzystał i teraz udaje że wszystko jest tak jak w umowie. Pomijam fakt że niby profesjonalni wykonawcy realizują zlecenia a okazało się zupełnie inaczej. Sposób przycinania i łączenia rur ocynkowanych delikatnie mówiąc budzi wątpliwości. Wkręty którymi łączyli cięte szlifierką kątową stalowe ocynkowane rury będą utrudniały w przyszłości czyszczenie wnętrza kanału. Rekuperator miał mieć specjalne tłumiki wygłuszające a finalnie zostały zamontowane zwykłe elastyczne przewody. Miał być inżynier podczas montażu a okazało się że nigdy się nie pojawił, nadzorował zza biurka. Totalna porażka i amatorszczyzna. Miało być sterowanie przez wi fi a niestety nie ma i sam muszę doposażyć jednostkę w moduł tylko jako amator muszę wziąć kogoś kto dobierze i zamontuje odpowiedni żeby nie stracić gwarancji. Wykonawca powiedział że żadna skrętka nie jest potrzebna bo jednostka sterowanie jest bezprzewodowo. Skrętka która była została ucięta a teraz okazuje się że do rekuperatora musi być doprowadzony internet kablem.
NAPRAWDĘ ODRADZAM TĄ FIRMĘ. TOTALNA AMATORSZCZYZNA A UWAŻAJĄ SIĘ ZA PROFESJONALISTÓW. PAN NAWRot RZECZYWIŚCIE MA DAR PRZEKONYWANIA ALE NIE DAJCIE SIĘ ZWIEŚĆ I OMIJAJCIE WSPÓŁPRACĘ Z TA FIRMĄ