przyznaje, że zdecydowałem się na dom izolowany. z podłogowym ogrzewaniem elektrycznym. nie mogę tylko zrozumieć, czemu wciąż piszecie o zwrocie inwestycji gdy dom nie jest droższy od powszechnie budowanych. Ponieważ ogrzewanie na moje 100m2 wyniecie 5000zł to mam sporo kasy na izolację. A co do kranów i ich ceny, gustfku, poczytałem jeszcze raz na stronie.
Najlepsze i gwarantowane efekty zmiejszeniu opłat za energię do ogrzewania wody użytkowej, daje znaczne ograniczenie jej zużycia, przez stosowanie baterii bezdotykowych we współpracy z termami pojemnościowymi. Nie tracąc nic z higieny, 4 do 8 razy oszczędzamy nie tylko energię jak w solarach, ale i czystą wodę, ścieki. Jest to tańsza i znacznie skuteczniejsza alternatywa dla solarów, czy pomp ciepła, a przy tym zupełnie niezależna od pogody!. Rozprowadzanie ciepłej wody użytkowej systemem rurek i pompką cyrkulacyjną obarczone jest niepotrzebnymi stratami.
Wyraźnie jest napisane , że to alternatywa, dla solarów, więc jak ktoś ma kasę na solar czy pompę, może zrobić coś tańszego z lepszym efektem. Więc gdzie tu zwrot inwestycji?