W numerze MI 7/8 (wakacyjny) - zauważyliśmy Ring "MI" - Rekuperatory. Redakcja "MI" sprężyła sie i pokazała plejade ofert firm takich jak; Bartosz, Dospel, Flexit, Heatex(nowość na rynku, do tej pory produkowali wymienniki - teraz wzieli się także za centrale), Pro-Vent,, Schrag (pierwszy raz widzę),. Venture Industries ze swoim Vallox-em oraz Viessmann. Cała plejada ofwerentów - z tego tylko 3-ech producentów krajowych (Dospel i Pro-Vent i bartosz). Redakcja jakoś zapomniała o największym Producencie karjowym czyli centrale rekuperacyjne VX2000 produkcji firmy KOSS. (Właśnie w czerwcu 2004 sprzedano już 1500-ną sztukę centralirekuperacyjnej od poczatku 1999 roku!) a Szanowna Redakcja "przegapiła" taki wyrób ,kóry sam w sobie jest klasą , czyli najnowoczesniejszą konstrukcją techniczną i technologiczną i jak do tej pory nie skopiowana w żaden sposób jak tobyło w przypadku CR-1. Dobrze to świadczy, że Readkacja i redaktorzy Ringu - "MI" są tak świetnie uświadomieni jaki produkt się sprzedaje i co jest na Polskim rynku. Bezprzecznie dwie najsłabsze firmy producenckie central rekupracyjnych (Dospel i Bartosz) znalazły sie pierwsze na kartkach w "MI"-Ringi chyba nie bez kozery - MI i reszta słabeuszy, jak fizyka wskazuje, mają te same przyciąganie i równają do tego samego poziomu w technice i w etyce. Czyżby "MI" zapomniała ,że służy dla ogólnej społeczności i jest zobligowana do RZETELNEJ informacji publicznej?. Wciskanie kitu pozostawia się reklamom płatnym, ale jełśi juz mówimy o RINGU - no to zabrakło najlepszych zawodników, po prostu ich nie zaproszono do prezentacji po to, aby Ring mógł wygrac " podstawiony zawodnik" (a propos, który wygrał?..) Bo redakcja "MI" nie wysiliła się na własną opinię, która centrala jest najlepsza (tchórzostwo). Wally