310
313
305
Strefa ekspertów HVACR

Krotnosci wymiany

Witam wszystkich.Mam proste pytanie.Jest budynek typu sala weselna - na parterze jest typowa kuchnia z trzonem kuchennym i zmywalnia, w piwnicy sa pomieszczenia takie jak:komora chłodnicza,odkazanie jaj, obieralnia, zmywalnia, rozdzielnia kelnerska, przygotowalnia.
Jakie stosowac krotnosci wymian w w/w pomieszczeniach.Jezeli chodzi o samą kuchnie to wiem ze na dzien dzisiejszy sanepidowcy wymagają min 30wymian, ale co z resztą. Czy pomieszczenia typu komora chłodnicza tez wentylowac? dzieki za podpowiedzi.

Kuchnie liczy się z obciążenia cieplnego urządzeń pod okapem, temat był na forum oraz omawiany w technologii na wentylacji
pozdro
Kris

Witam,
polecam lekturze http://www.systemair.pl/index.php?kat=5&id=130

komór chł. ani mroź. nie wentyluje sie!!!!!

Kolego h :czy aby napewno komór chłodniczych nie wentyluje sie? a np. komory owocowe ,wrzywne, itd. Prosze to sprawdzic.

Dokladnie.To nie jest komora chłodnicza na mieso tylko na desery, gotowe potrawy itp.

W celu poprawienia jakości naszych usług korzystamy z plików cookies. Zgodę możesz udzielić poprzez zamknięcie tego komunikatu. Jeśli nie wyrażasz zgody na przechowywanie na Twoim urządzeniu końcowym plików cookies konieczne jest dokonanie zmian w ustawieniach Twojej przeglądarki. Więcej informacji na temat plików cookies i ochrony danych osobowych znajdziesz w Polityce prywatności.