Witam wszystkich jestem nowym użytkownikiem forum i na początek chciał bym aby koledzy wypowiedzieli sie na temat zbiornika buforowego jest juz tu temat zbiornik akumulacyjny to jest to samo tylko mnie nie interesuje zastosowanie go w bateriach słonecznych lub kotłach węglowych tylko z kotłem gazowym wiszącym 28 kw .A chce to zastosować z tej przyczyny ze chcę z jednego kotła zrealizować trzy niezależne obiegi grzewcze ,ja wiem powiecie regulator właśnie dlatego żeby zejść z kosztów i uniknąć drogiego regulatora który by sterował jednym obiegiem -gabinet grógi obieg grzejniki i trzeci podłogówka .I tak sobie wymyśliłem jak by zastosował bufora o pojemności 50 %większej jak zalany zład i kocioł by pracował na czujniku kotłowym i ładował bufor oraz wymiennik CWU a z bufora były by wyprowadzone trzy pompy i sterowane osobnymi eurostarami tylko nigdy takiego układu bufor i kocioł gazowy nie robiłem i nie wiem jak to pracuje może któryś z kolegów instalatorów miał tego typu doświadczenie to prosił bym o wypowiedź .Mam rozrysowane szczegółowo jak to ma wyglądać nadmieniam ze do układu jeszcze będzie do ciepłej wody podłączony solar a do CO kominek z płaszczem wodnym ale mnie interesuje wasza wypowiedź na temat bufora .
Pozdrawiam