310
313
305
Strefa ekspertów HVACR

Wentylacja w zakładach mleczarskich

Zwracam sie z prośbą o pomoc w sprawie wymogów w zakładach mleczarskich odnośnie wentylacji. Jakie przepisy regulują wetylację w zakładach przetwórstwa mleczarskiego?
Z góry dziękuję za odpowiedź.

Trzeba wybrać się do głównego technologa danego zakładu i z nim porozmawiać.
Są tam jakieś wymogi typu Dobra Praktyka Produkcyjna.
Jak robiłem mleczarnie to miało być 15% nadciśnienia, ale to zależy od technologii pomieszczeń.

typu Dobra Prczarnie to mgłówneg

Śledztwo dotyczyło podrobienia "w bliżej nieustalonym czasie, nie później niż 3 czerwca 1993 r. w Warszawie dokumentu, znajdującego się w teczce osobowej b. SB - dotyczącej Jarosława Kaczyńskiego, przechowywanej w Instytucie Pamięci Narodowej

Kiedyś robiłem przymiarki do takiego projektu - generalnie Stiopa ma rację - podstawa to technologia, bez tego nic rozsądnego nie zrobisz. W mleczarniach należy zwracać szczególna uwagę na klasy czystości pomieszczeń i układ cisnień pomiedzy nimi.

W celu poprawienia jakości naszych usług korzystamy z plików cookies. Zgodę możesz udzielić poprzez zamknięcie tego komunikatu. Jeśli nie wyrażasz zgody na przechowywanie na Twoim urządzeniu końcowym plików cookies konieczne jest dokonanie zmian w ustawieniach Twojej przeglądarki. Więcej informacji na temat plików cookies i ochrony danych osobowych znajdziesz w Polityce prywatności.