Może ktoś wie, w jaki sposób wykonać wentylacje w kabinie ciszy (pomieszczenie przeznaczone do badań słuchu)?
Może ktoś wie, w jaki sposób wykonać wentylacje w kabinie ciszy (pomieszczenie przeznaczone do badań słuchu)?
Zazwyczaj tego typu obiekt użytkowany jest okresowo w związku z czym można wyłaczać wentylację na czas pomiaru. Oczywiście należy odpowiednio zabezpieczyć przejscie przez przegrodę budowlana - tłumiki, zabudowa etc.
Spotkałem się też z rozwiązaniami - wentylacja poprzez otwarte drzwi na czas braku pomiaru (czyli brak pomiaru)
Otwieranie drzwi to kiepska "wentylacja".
Ja się spotkałem z sytuacja, gdzie pani wykonywująca pomiary spedzała tam parę godzin (pomiar za pomiarem).
Sam robiłem klimatyzację opartą na centralnym przygotowaniu powietrza, a przed pomieszczeniem solidny tłumik na wlocie i wylocie i oczywiście właściwy dobór nawiewników
jak masz klimę, zrezygnuj z wentylatorów, nawiewnik daj w górnej części wywiewnik na dole. samo zadziała.
Mozna rowniez zastosowac wentylacje wyporowa czy laminarna czy jak tam ja zwa po polsku.
Tematy na forum