Zbyszku, prowadziłam inwestycję, w której (na jednej części obiektu) były zamieniane centrale Danthermu na te FX-y Lennoxa. Bo to w zasadzie chyba jedyne podobnie działające murządzenia na rynku (oczywiście nie licząc jakichś no-nameów) Było tam dużo szumu, bo Danthem jest jak wiadomo drogi i tracił dużą sprzedaż. Przypatrywałam się temu, bo nie bardzo wierzyłam w tę koncepcję. Wiem, że dyrekcja z Lennoxa miała ciężką przeprawę by to sprzedać. ale w końcu sprzedali. No i to wyobraź sobie działa całkiem dobrze, a było tańsze. Inwestor zaoszczędził spore pieniądze. Potem był jeszcze audyt użytkownika z Anglii. Pomierzyli wydatki i głośności... i okazało się że jest to najcichszy ich obiekt w Europie. Parametry nawiewów też były OK. Obiekt był budowany w 2002/3 roku i do teraz nie słyszałam o zadnych problemach. A co do tego serwisu firmowego Lennoxa, to nie jest tak bardzo uciążliwe. Fakt, że dodzwonić się do ich serwisu jest bardzo trudno, ale samych serwisantów mają myślących i nie są tak drodzy jak Dantherm.