310
305
Strefa ekspertów HVACR

Recyrkulacja w restauracji

Witam!
Chciałbym poruszyc problem recyrkulacji powietrza z restauracji. Wiadomo uciążliwe zapachy, wtorne zanieczyszczenie powietrza - nie jest zalecane. Jak to sie ma do sytuacji w ktorej lokal jest klimatyzowany poprzez urzadzenia wewnętrzne typu split, ktore tez dzialaja na powietrzu recyrkulacyjnym przeciez.
Proszę o sugestie

Trochę nie rozumiem problemu.
Przeciez do recyrkulacji powietrza w restauracji nie powinno się używać wywiewów kuchennych a jedynie powietrze z sali komsumpcyjnej. Splity jedynie mieszają powietrze schładzając je i nie mają nic wspólnego z wentylacja przy pomocy podmieszania.
Powietrze z pomieszczeń "brudnych" , typu kuchnia, toaleta zmywak itp nie może być używane do recyrkulacji.

nic dodać , nic ująć. kuchnia 100% wymiany, sala konsumpcyjna recyrkulacja

W celu poprawienia jakości naszych usług korzystamy z plików cookies. Zgodę możesz udzielić poprzez zamknięcie tego komunikatu. Jeśli nie wyrażasz zgody na przechowywanie na Twoim urządzeniu końcowym plików cookies konieczne jest dokonanie zmian w ustawieniach Twojej przeglądarki. Więcej informacji na temat plików cookies i ochrony danych osobowych znajdziesz w Polityce prywatności.