331
331
331
330
330
330
317
305
328
317
305
Strefa ekspertów HVACR

Potrzebne zamienniki chillerów, central, nawiewników, fancoili

Witam,

Zaprojektowałem biurowiec. Teraz klient mi się piekli że za drogo wychodzi i on ma w dupie, że sprzęt markowy mu wstawiłem. Wobec tego potrzebuję tańszych zamienników ale tak żeby nie musieć się potem wstydzić za techniczny aspekt. Podajcie nazwy producentów którzy mają tanie produkty o akceptowalnej jakości jak poniżej.

Potrzebuję tanie zamienniki dla:
1. dwóch chillerów po 800kw każdy (obecnie carrier)
2. centrale wentylacyjne 14tys m3/h, 20 i 28 z odzyskiem glikolowym, nagrzewnicą, chłodnicą wodną i nawilżaniem wodnym (obecnie swegon)
3. fancoili 4-rurowych ale max głębokośc to poniżej 300mm, moc około 4.5kw każdy (obecnie ciat)
4. nawiewników i wywiewników (obecnie halton)

Kryterium: cena 90%, jakaś akceptowalna jakość 10%.

Dzięki.

nawiewniki CWK -zrobią prawie każdy na życzenie
centrala VTS -jakość akceptowalna i gęsty serwis
chłodzenie jakiś Włoszczyzna

1) Nawiewniki jak najbardziej CWK - wygląd zbliżony do renomowanych producentów, duży wybór rodzajów
2) Centrale w przyzwoitej cenie i jakości to Komfovent (w mojej opinii, dużo nie odbiegają od Swegona, okablowane i z automatyką, cena 40% niższa od Swegona), ewentulanie VBW, tylko nie VTS (chyba, że całkowite cięcie kosztów)
3) Agregaty włoskie - Aermec, Climaveneta

W sprawie chillerów polecam produkty MTA - dystrybutorem jest firma Coldteam Sp. o.o.

NIe zapominiajmy o automatyce bo to też generuje duże koszty, a tak naprawdę można ja wykonać w przyzwoitych cenach.
Co do central to proponuje wysląc zapytania do Clima Produkt, VTS, Dospel, VBW, woda tak jak piszą -włoszczyzna.

Trane, Aermec, Lennox i inne

zamień na KTK lub Clinta- będzie tanio. Inna sprawa czy będzie działało i spełniało parametry........

Podpytaj o nawiewniki i chłodnictwo w firmie Hidria

żenujący festiwal marnego handlowca...

[quote: s@p]1)
2) Centrale w przyzwoitej cenie i jakości to Komfovent (w mojej opinii, dużo nie odbiegają od Swegona, okablowane i z automatyką, cena 40% niższa od Swegona)[/quote]

chyba Cie chłopie z Ventii troche pogieło..."dużo nie odbiegaja od Swegona" to mnie robawiłeś..buheheh...te wasze centralki to troche tandetą pachną

W celu poprawienia jakości naszych usług korzystamy z plików cookies. Zgodę możesz udzielić poprzez zamknięcie tego komunikatu. Jeśli nie wyrażasz zgody na przechowywanie na Twoim urządzeniu końcowym plików cookies konieczne jest dokonanie zmian w ustawieniach Twojej przeglądarki. Więcej informacji na temat plików cookies i ochrony danych osobowych znajdziesz w Polityce prywatności.