witam mam od pazdziernika nowiutki tytułowy piec, i nie moge sobie poradzic z ustawieniami, jest on zainstalowany w starym poniemieckim domu. sprawa wyglada tak ze piec ten chodzi prze przykladowo 9 godz np 0 4 nad ranem sam gasnie, i nie wiem dlaczego , probowalem juz roznych ustawien aktualnie mam takie: temp zadana -70 ; czas podawania -17s, czas przestoju 3min, histereza 2 stopnie, przerwa pomiedzy podaniami 48s , predkosc wiatraka - 5. probowalem przeroznych kombinacji ustawien i zawsze konczylo sie z tym samym skutkiem po jakims czasie sam gasł. nie rozumiem dlaczego na aktualnych ustawieniach piec potrafi bez mojej ingerencji chodzic przez tyle godzin a pozniej gasnac, nie mam zamontowanych zadnych czujek temp wiec niezaleznie ile jest stopni w domu piec powinien chodzi niezaleznie... bardzo prosze Was o pomoc , szczegolnie posiadaczy takich pieców, poprostu bokiem mi ten piec juz wychodzi, raz udalo sie ze ten piec chodzil na temp 58 stopni przez jedna noc, a i tak do poludnia niastenego dnia zgasł, nie wiem moze ciag w kominie jest nie taki, no ale zanim byl zalozony piec, byl kominiarz i komin zostal przygotowany do sezonu. mozne znacie jakies przykladowe nastawy, ktore moglbym wykorzystac, ja juz poprostu wymiekam. badzo prosze Was o pomoc i porady