nie zgodzę się z Tobą Wentylku - Koss prowadzi wprawdzie BARDZO :)agresywną reklamę swoich produktów, która przynosi pewnie więcej szkody niż zamówień i na dodatek szef Koss (dyslektyk) wali do każdego z grubej rury, ale ... jeżeli powstaje stowarzyszenie, które deklaruje konsolidację środowiska i stawia sobie za cel propagowanie idei dobrej wentylacji oraz udostępnianie wiedzy wszystkim ("stowarzyszenie ekspertów") - to trzeba zaprosić do swego grona wszystkich, którzy mogą coś pomóc, którzy mają doświadczenie i niemałą wiedzę - wszystkich! tych których się lubi i tych których sie nie lubi. Bo w przeciwnym razie tworzy się Casa Nostra - towarzystwo wzajemnej adoracji. Jeżeli w SPW będą ludzie którzy nie będą się ze sobą zgadzać - to TO własnie dobrze wróży temu stowarzyszeniu, bo konstruktywna krytyka (wierzę w to - cóż młody jeszcze jestem) prowadzi do nowych badań, analiz i nowych lepszych rozwiązań. Wiem (czytając to "forum" trudno nie zauważyć), że nie zgadzasz z kilkoma poglądami prezentowanymi przez Kossa (ładnie to ująłem, prawda ?), ale wierzę, że dostrzegasz też i plusy - ciekawe rozwiązania, dostępność informacji ect. Nie zamierzam jednak reklamować Kossa, bo pozytywna reklama chyba jest niezgodna z polityką tej firmy :) i dostanę po głowie od Wally'ego (a chciałem tu nadmienić, że mnie się jeszcze nie czepiał). Na koniec - osobista uwaga - nie wiem jak działa SPW, ale wydaje mi się że organizacja tego typu jest nam bardzo potrzebna - organizacja, która skupi wszystkie instytuty badawcze oraz naukowe, będzie propagować mądre rozwiązania oraz udostępniać fachową wiedze, bo niestety nasza branżowa organizacja NOTowska temu jakoś nie może podołać. Jeżeli zaś SPW to kolejne stowarzyszenie kolesiów to faktycznie dajmy sobie z tym spoków .... A tak przy okazji - zadaliście pytanie ekspertowi SPW ?