nic mi o tym nie wiadomo. Proszę o adres na pewno serwisant się zjawi i pomoże
nic mi o tym nie wiadomo. Proszę o adres na pewno serwisant się zjawi i pomoże
[quote: kazimierz]Proszę o pomoc.w kotle zrywają mi się cały czas zawleczki.Ma ktoś z was taki sam problem?[/quote]
W naszych podajnikach nie ma ZAWLECZEK!!!!!!
[quote:BERNARD,156587]jedno wielkie gówno.kupiłęm i jestem załamany.piec wogóle nie pali i ciągle łapie jakieś usterki.Nie polecam nikomu.[/quote]
Konkurencja widzę nie śpi. Od dwóch lat, a potem się zwijamy? Czyżby konkurencja się bała firmy "garażowej"?Zapraszam, pokażę nasze kotły, które pracują od 25 lat! Sprzedajemy ponad xxxx kotłów rocznie, z trzema problemem? tj.0,25%. Czuję się dowartościowany. Fałszywe oskarżenia dowartościują naszą małą firmę. Zawsze ilekroć klient ma problem z ustawieniem naszego kotła (jak również innych firm) wybiera telefon naszej firmy 62 785 17 05 lub kom 696 201 861 i staramy się pomóc na początek telefonicznie, a gdy nie radzi sobie nasz serwisant jedzie na miejsce i pomaga.
Stwierdzenia typu - nie pracuje czy nie da się ustawić - są bezzasadne. Dlaczego? Nie wyobrażam sobie aby kocioł nie pracował (chyba że latem), bo zimą w domu z nowym kotłem i zimno w domu? Nic tylko 50 serwisantów i kotłownie w całej Polsce są nasze. No tobyśmy mieli problem.
Stwierdzenia problemów z zawleczką podajnika?
Stosujemy przekładnie BEZ ZAWLECZKI z alarmem. DOBRE!!!!
Szczególnie podoba mi się opinia BERNARDA, tylko dlaczego klikając na BERNARD pojawia mi się Pan Gruszka Tomasz z Jarocina? Do Jarocina nigdy nie sprzedawaliśmy kotła i myślę, że to jest najlepsze podsumowanie jakości komentarzy na tym forum.Zapraszam do kontaktu z naszą firmą,na pewno wymienię miłe spostrzeżenia, jak również opinie innych użytkowników naszych kotłów.
Z poważaniem KOTLYLESZKA.
ludzie,kupilem kociol mistik,wlasnie odpalilem groszek walcze 2-gi dzien i chodzi.180 m2 ogrzane,trzeba bylo tylko posiedziec w kotlowni i pokombinowac,na drzewie rewelacja,polecam i nie piszcie bzdur,defro,per eko i inne myslicie ze chodza lepiej?buhahaha...
Kocioł Mistik -Kocioł rewelacja !! Mam go 4 miesiące i jestem z niego bardzo zadowolony. Kocioł obsługuje się banalnie prosto. - POLECAM. Ocena za kocioł 5. Obsługa serwisu 5,i za ekonomiczność 5 .Polecam.a te opinie bzdurne to pewnie robota konkurencji.Bo to porządna firma.
ja mam ich kocioł i bardzo dobrze sie nim pali.Nikt mi nie wmówi że jest inaczej.Od 4 lat i nie miałam z nim żadnego problemu.Teraz pora na zakup kociołka z podajnikiem też od nich.Mam tylko pytanko.Który kocioł mi polecicie z tych podajnikowych bo maja 2 rodzaje i jak go podpiąć by móc korzystać z podajnika i kotła zasypowego wedle uznania.???
Marzena z Częstochowy
mam piec z tej firmy czwarty rok 25 kw. Pali się super, używam tylko podajnika. Jedynym problemem było wniesienie do kotłowni Niesamowicie ciężki.Byłem i widziałem firmę. Chciałbym mieć taki "garaż"
Mam pytanie, czy warto jest podpiąć regulator pokojowy pod sterownik ST 37?
Mam dom ocieplony, producent chce mi dać regulator na dwa miesiące na próbę. Czy jest sens?
Dla mnie kocioł rewelacja.Druga zima bez kłopotu.Polecam wam kocioł z tymi rurami tzw.sitem.Bardzo mało pali.a co do napędu faktycznie teraz te bez zawleczki są rewelacyjne.a swoją drogą mam pytanko.Ma ktoś nastawy na paleniem czeskim eko-groszkiem.Jak to w praktyce wygląda.Czy się opłaca.Mam dom o powierz. 200m2.Proszę o opinie.
pozdrawiam.
Bartek
Porządne kociołki.Polecam wszystkim.Instaluje je od 3 lat i klienci sobie je chwalą.Solidnie wykonane a przy tym dobra cena.
pozdrawiam wszystkich forumowiczów.
Marcin z Kalisza.
Gość
Kupiłem kocioł rok temu.Jestem zadowolony.kocioł sprawuje sie wyśmienicie.Mam model Agregaat.Pamietajcie o napędzie bez zawleczki.To bardzo przydatna rzecz.
Fajne kociołki.widziałam na hurtowni.Dobrze wykonane i dużo dostaje się w standardzie.Ja kupie latem ich model Mistik.Mam nadzieje że będzie się dobrze sprawował.
Ja też mam z tej firmy kocioł, bardzo fajnie chodzi 6 rok.Moi sąsiedzi też mają piecyki z tej firmy.Super. Blisko. Serwis na miejscu. Chociaż szwagier z Zielonej Góry też nie narzeka.
Ale to nie jest firma Kotły Leszka.Wiem to z karty gwarancyjnej Gratulacje dla tego kto założył ten temat.Widać, że albo nie czyta instrukcji obsługi i przez to ma kłopot z ustawieniem prostego sterownika, albo nie kupił kotła i bzdury klepie!!!
Tematy na forum