Strefa ekspertów HVACR

Klimatyzator MDV

A co sądzicie o klimatyzatorach MDV?

Posiadam ten klimatyzator od paru miesięcy i wydaje mi się, że jest bardzo dobry. Dobrze chłodzi i cicho pracuje, także nie mam się do czego przyczepić. Zamówiłem montaż klimatyzacji do biura w Rzeszowie od firmy bh-res.pl/uslugi/uslugi-montazowe sprawnie i szybko zamontowali mi klimatyzator. Od tego czasu, myśle, że to była bardzo dobra inwestycja, o wiele lepiej się pracuje i przyjemniej spędza się czas w biurze.

Pięknie napisane. Dobry Copywriter. Ciekawe, któremu realnemu użytkownikowi chciałoby się pisać takie poematy. ;)

Super klima. Polecam!

Ja też posiadam splita MDV w domu. Mój to model Aurora z 2016 roku. Użytkuję go już 4 sezon i jak na razie wszystko działa bez zarzutu. Klima ma fajną funkcję cichego biegu i jak już schłodzi pomieszczenie to można go przestawić na tryb supercichy i w tedy naprawdę musi być absolutna cisza w domu żeby można było go usłyszeć. Instalator przedstawiał mi jeszcze opcję na Fujitsu , wybrałem tańszy MDV i absolutnie nie żałuję. Jako ciekawostkę powiem jeszcze że w chyba w 2007 albo 2008 roku moja teściowa zainstalowała sobie multisplita podwójnego MDV w mieszkaniu w kamienicy. To urządzenie wykorzystuje głownie do grzania, chłodzi sporadycznie. Przez te kilkanaście lat plastiki urządzeń wewnętrznych pożółkły od dymu papierosowego strasznie (teście palą fajki bez opamiętania) ale klima cały czas chodzi i oprócz usterki pompki skroplin nie było żadnej awarii. Ogólnie można polecić te urządzenia, ale niezależnie od tego jaka markę urządzeń się wybierze, ważne jest aby zamontował je dobry fachowiec. I co jakiś czas warto zrobić solidny przegląd bo wewnątrz urządzenia zbiera się sporo syfu.

Towar z MIDEA - dobry bo MIDEA to dobry chiński producent.
Z MIDEII pochodzi jeszcze sporo innych "marek" ... mniej lub bardziej wiarygodnych.
Zawsze mnie tylko ciekawiło ... czy MIDEA robiąc te "marki" dają tam takie same komponenty - w sensie - tej samej jakości?.

Pewnie tak bo znam wielu co montują MIDEĘ i mideopodobne towary i mówią że jest ok.

Z tego co kumam, temat się kręci wokół tych MDV-ów – ludzie piszą, że chłodzą dobrze, że cicho, ale tak naprawdę wszystko rozbija się o montaż i serwis. Jak chcesz się uniknąć problemów typu hałas, błędy podczas instalacji albo późniejsze problemy techniczne, to warto trafić na ekipę, która zna temat od podszewki.

Sam się natknąłem na ekipę, co ogarnia

Nie pamiętam, czy to MDV czy inna marka, ale oni faktycznie ogarniają cały proces – od spraw papierkowych po montaż. Ludzie piszą, że u nich poszło szybko i bez zgrzytów, także poważnie warto to sobie ogarnąć przez nich.

Bo można kupić samą jednostkę, ale jak później instalator spartoli przewody, zabezpieczenia czy szumy, to cała przyjemność z klimatyzatora spada.

Na chłopski rozum: sprzęt może być ok, ale bez dobrego montażu i serwisu to często strzał kulą w płot. Taka firma powinna ogarnąć wszystkie formalności, projekt i montaż – wtedy odpadnie większość problemów, co często wypływa w komentarzach.

W celu poprawienia jakości naszych usług korzystamy z plików cookies. Zgodę możesz udzielić poprzez zamknięcie tego komunikatu. Jeśli nie wyrażasz zgody na przechowywanie na Twoim urządzeniu końcowym plików cookies konieczne jest dokonanie zmian w ustawieniach Twojej przeglądarki. Więcej informacji na temat plików cookies i ochrony danych osobowych znajdziesz w Polityce prywatności.