Matka przyprowadziła swoją osiemnastoletnią córkę do lekarza,
informując go,ze córka nieustannie cierpi na mdłości.
Lekarz po zbadaniu córkistwierdził,
ze jest ona mniej więcej w czwartym miesiącu ciąży. -Co też pan mówi,paniedoktorze, moja córka nigdy nie miała do czynienia z żadnym mężczyzną !
Prawda, córeczko? -Prawda, nawet się nigdy nie całowałam - zapewniła córeczka. Lekarz bez słowa podszedł do okna i zaczął się intensywnie wypatrywać w dal. -Panie doktorze, czy coś nie tak?- pyta po pięciu minutach zaniepokojona mamuśka.
-Nie, nie! Po prostu w takich wypadkach
zazwyczaj na wschodzie ukazuje się jasna gwiazda i przybywa trzech króli. I za nic ku..a nie chce tego przegapić.
II
Mężczyzna około 40-tki pomykał szosą w swoim nowiutkim Porsche . Kiedy już dwukrotnie przekroczył dozwoloną prędkość, we wstec znym lusterku zobaczył charakterystyczne czerwono-niebieskie migające światełka.
>> >>
Pewien mocy swojego samochodu ostro przyspieszył, ale wóz policyjny nie dawał za wygraną. Po chwili zdał sobie jednak sprawę, że w te n sposób może przysporzyć sobie wielu kłopotów i zjechał na pob ocze.
>> >>
Policjant podszedł do niego, bez słowa sprawdził prawo jazdy i powiedział:
- To był dla mnie długi dzień, zbliża się koniec mojej
zmiany, na dodatek jest piątek trzynastego. Mam dość papierkowej roboty,więc jeśli znajdzie pan jakieś dobre wytłumaczenie to może Pan odjechaćbez mandatu.
>> >>
Mężczyzna pomyślał chwilkę i powiedział:
- W zeszłym tygodniu moja żona zostawiła mnie dla jakiegoś policjanta.
Bałem się, że chciał mi ją pan oddać.
(Policjant oddał dokumenty i odjechał...)