Sznowny pracowniku VTS
Proszę wymień mi wady central CV których VTS już nie produkuje, ...
Jakie wady moim zdaniem - hałas (miały 90dB w kanał) i były wysokie.
Szanowny pracowniku VTS
Niektóre miały 90dB inne nie, jeszcz raz powtórzę, wszystko zależało od doborów, wiesz o tym tak samo jak ja. A co wysokości, jest to dosyć śmieszny argument, CV były mniej więcej tej samej wysokości co VBW, Gea i parę innych firm, VTS robił centrale o takich gabarytach przez wiele lat i zdobył dzięki nim całkiem dobrą pozycję i renomę. Równie dobrze można powiedzieć że Ventusy są złe bo szerokie. Raz nie ma miejsca na wysokie a raz na szerokie. Rozumiem że jesteś w trudnej sytuacji ale krytyka produktów Dospela, które jak sam zwróciłeś nam na to uwagę są kopią starego typu urządzeń VTS nie jest najlepszą strategią. Bajerować to możesz projektanta albo inwestora w zaciszu jego gabinetu, na forum raczej trzymaj się faktów. Jeśli udowodnisz mi że się mylę to obiecuję, że odszczekam swoje twierdzenia. Proponuję nie wracać już do tego wątku rozmowy. A swoją drogą do czego to doszło, żeby dyskutować co jest lepsze Dospel czy VTS. Moim zdaniem ten wątek to podpucha ale celnie "strzelony".
Pedro, polecam szklankę zimnej wody na uspokojenie, jak nic nie wiesz o doborze wentylatorów to się nie odzywaj. A jak się nie znasz na wentylatorach to może byś wydukał coś w tym stylu co Dospel np: "Sardecznie dziękujemy za zainteresowanie, ilość firm które chciały by być naszym serwisem jest tak duża że nie jesteśmy w stanie udzielić takich uprawnień nawet b. dobrym firmom. Tym niemniej gorąco zapraszamy wszystkie zainteresowane osoby do naszych biur regionalnych, wszystkie krytyczne uwagi zostaną wnikliwie rozpatrzone, serdecznie przepraszamy za wszelkie niegdogodności jakie mogły powstać podczas wprowadzania nowego typoszeregu."