Prawdę mówiąc nie ma dobrych i aktualnych książek dotyczących c.w.u..
Ja bym założył 100 dm3/osobę/dzień c.w.u..
Czyli dziennie 0,1*90*0,7= 6,3 m3, zakładając obłożenie gośćmi max. 70%.
Dobrałbym zasobnik 2m3 (najlpeiej 2 zasobniki po 1m3). Moc wymiennika (wymienników) 40 kW (czyli teoretycznie podgrzew w 35 minut). Dzienny rozbiór wody można wtedy podgrzać w 2 godziny. W hoteleach należy zakładać bardzo duże współczynniki nierównomierności dobowej (rozbiór w zasadzie tylko rano i wieczorem).
Proszę pamiętać również o zpaewnieniu przeprowadzania dezynfekcji - np. terminczej - zasobników i całej instalacji c.w.u. - nie każdy kocioł mający funkcję "dezynfekcji termicznej" może podgrzać wodę w zasobniku do temp. ponad 70 st.C.
Uważam, że będzie OK - nawet ze sporym zapasem, ale zachęcam do dyskusji, byle konstruktywnej...