Panie Michale,
nie zaglądałem dni parę na forum, zakopany został głębiej ten temat, może dlatego, iż zrobiło się mało elegancko ?
Lubię dyskusję merytoryzną i spokojną, sądzę że Pan również. Zgadzan się z Panem, iż potrzebna jest dyskusja i wspóldziałanie wszystkich organizacji i podmiotów branży w tematach nas dotyczących, w tym ustawodawstwa. Zdziwiny jestem Pana cytatem ze spotkania w Ministerstwie, tez tam byłem i nie przypominam sobie, by ktoś z kolegów tak powiedział- jeśli tak, to się "rozpędził". Konsultacje społeczne polegają na tym, iż mogą swoje opinie wyrażać wszyscy zainteresowani. Organizacje mogą wyrażać wspólne stanowisko, lub w niektórych zaakcentować stanowisko odrębne. KIGChiK nie uzurpuje sobie wyłączności do reprezentowania całej branży, natomiast odniosłem takie wrażenie w przypadku FCh, zwłaszcza biorąc pod uwagę początek spotkania w MS w dniu chyba 8 stycznia - mam nadzieję, że się mylę.Wątpliwości mam wiele, z niektórymi Pana opiniami zgodzić się nie mogę, ale nie chę tego tu rozwijać. Może mi Pan wierzyć, że informacja o liczbie członków Izby jest wiarygodna, zadziwiające, iż część nie chce ujawnienia ich danych , dlaczego ? Mam nadzieję, iż będzie okazja osobiście porozmawiać.
pozdrawiam
Krzysztof Andruszkiewicz
dla przyjaciół Zdeb