Sz. P. Kowalski (inż. dr. czy może doc. ?)
To Pan wprowadza w błąd będąc jednocześnie przedstawicielem grona "fachowców" opisanych w czwartej wypowiedzi tego wątku.
Co do mojej wiedzy - skąd ten wniosek?
Być może wg Pana tytuł inżyniera i Politechnika Poznańska, Maszyny i Urządzenia Przemysłu Spożywczego - dają wiedzy tyle co kot napłakał ...
Do tego własna firma od 1994 roku (od 1997 w USA) także nie daje doświadczenia ...
Fakt, to nie ja robię przejścia w stropach i ścianach, nie ja układam kanały i nie ja biegam na serwis.
Każdy ma swoją działkę w naszej firmie.
A że klimat gorący to rynek klimatyzacji inny i konkurencja większa. Wierz Pan czy nie, ale monobloki ludzie kupują z półki i sami montują w oknie czy w ścianie jeśli trzeba - i jakoś to działa.
Uruchomienie splita kosztuje 25 USD przy samodzielnym montażu (zostaje kołnierzowanie, wytworzenie próżni i uruchomienie, często robi to nasz elektryk) - i tego się właśnie boicie.
To jest konkurencja on robi nam dziennie 10-12 uruchomnień.
A najlepsi robią zakłady mięsne, biurowce, banki centra hadlowe (my robimy to tam od 8 lat, i tam też gro pracy robią elektrycy?).
A co do gwarancji - i zawartych tam warunków instalacji i uruchomienia to niech Pan najpierw dobrze poczyta, zanim się Pan wypowie. Zresztą we wcześniejszym poście pisałam o gwarancji, urządzeniach i umiejętnościach - może Pan nie doczytał.
Czy w kwestiach prawnych w Polsce istnieją jakieś przepisy o których nie wiem (w kwestii montażu i uruchomienia urządzeń nie objętych tak zwaną polpularnie ustawą ozonową). instalacji , a które Pan jako fachowiec może mi wskazać?
nie dajcie się zwariować ludzie
Baśka