310
313
305
Strefa ekspertów HVACR

Zawór zrotny szczelny spiro fi 100

Witam,
Dobrodzieje, poszukuję do wentylacji na rurę spiro fi 100 zawór zwrotny szczelny. Gdzie coś takiego dostanę? Najlepiej w Wawie.
Przeszukałem już google i niektóre hurtownie wentylacyjne i nigdzie nie mają.
Będę wdzięczny za podpowiedź.

Szczelnego nie znam, ale coś co prawie jest szczelne ma ATC w Jankach

Spróbuj zawór Heliosa (nie wiem czy robią fi 100) ale wygląda na "szczelny"

Dzięki Panowie,
rzeczywiście Helios ma w ofercie szczelną przepustnicę zwrotną symbol KAE 100 nr kat. 2587
Zapytam też w Jankach w firmie ATC.

Venture Industries ma klapy CAR. Posiadają po obwodzie wewnętrz uszczelkę z pianki kauczukowej.

VI owszem, ale ;
1- skrzydełka aluminiowe nie przylegają dokładnie do uszczeli przy niewielkich ciśnieniach
2- sprężyny dociskowe stanowią element przepływu nieporzadanego powietrza - budowa taka sama jak innych zaworów awrotnych np Alnor, Centru Klima i inne

Z tego co wiem to Centrum Klimaa posiada klapy bez uszczelki i skrzydełka przylegają tylko do metalowego przewężenia. Dlatego przedstawiłem te jako szczelniejsze (oczywiście nie jako szzcelne 100%)

W celu poprawienia jakości naszych usług korzystamy z plików cookies. Zgodę możesz udzielić poprzez zamknięcie tego komunikatu. Jeśli nie wyrażasz zgody na przechowywanie na Twoim urządzeniu końcowym plików cookies konieczne jest dokonanie zmian w ustawieniach Twojej przeglądarki. Więcej informacji na temat plików cookies i ochrony danych osobowych znajdziesz w Polityce prywatności.